Sárgarépa,fehérrépa,zeller,ha van,akkor paradicsom,petrezselyemzöld,darált sertéshús,tojás,fűszerek,fokhagyma.
Kevés zsíron vagy olajon picit megdinszteljük az apróra kockázott zöldségeket,felöntjük vízzel,fűszerezzük sóval,borssal,kevés petrezselyemzölddel.Ezt hagyjuk főni. Addig megcsináljuk a kis húsgolyókat. Pont úgy,mintha fasírozottat csinálnánk. A forrásban lévő levesbe belerakjuk a kb. diónyi méretűre formázott gombóckákat. Ekkor lehet savanyítani CITROMSAVVAL ízlés szerint. Ha minden összetevő megpuhult,a levesünk készen van!
A savanyú káposztát mossuk át a sóssága miatt. A tarját és a szalonnát kockára,a répát karikákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy lábosban kevés olajon megdinszt...
Elkészítési idő:A fahéjas mogyoróhoz a hozzávalókat tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor a vízzel sziruppá nem olvad. Ügyeljünk rá, hogy mindenhová...
Elkészítési idő:A spárgasípokat megmossuk, lecsöpögtetjük. A fejeket (a spárga csúcsos végeit) 3 cm hosszúságban levágjuk, és félretesszük. A többit a talpától kezdve megtisztítjuk, és apróra vágj...
Elkészítési idő: 45A zöldségeket alaposan mosd meg, majd a hagymát kockázd fel, a többieket vágd csíkokra, vagy legalábbis egyforma alakú darabokra. Egy nagyobb lábasba tedd bele a húsos csontot, maj...
Elkészítési idő: