Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g kelkáposzta levél
2 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
1 közepes fej hagyma - vörös
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
4 db virsli
50 g szalonna - kolozsvári
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

bors - fekete (őrölt)
köménymag (őrölt)
majoránna
fűszerpaprika

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.A szalonnát olajon megpirítjuk.Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük.Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi.Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő.Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel ...
Adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre.
Összeforraljuk és kész is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Lebbencsleves
Lebbencsleves

A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűrő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Bográcsgulyás
Bográcsgulyás

Ha már meggyőződtél arról, hogy megfelelően ég a tűz, elkezdheted a készülődést. A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd kockázd egységes méretű részekre, ne nagyon legyenek nagyobb...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Palócgulyás
Palócgulyás

◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk. ◾️Belekeverjük a paprikát, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a felkockázott húst, fűszerezzük és beletörjük a fokhagymát. ◾️Félig puhára p...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar LEGÉNYFOGÓ LEVES
LEGÉNYFOGÓ LEVES

A húst kockákra vágjuk, a zsiradékon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra felvágjuk, daraboljuk majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk