menu

Családireceptkönyv.hu

FOKHAGYMAKRÉMLEVES REFORM MÓDON


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál zabpehelyliszt
3 evőkanál vaj
300 g tejföl (12%-os)
1 csomó petrezselyemzöld
1,8 l víz zöldségalaplé vagy csontlé

őrölt fehérbors
6 db pirítós kenyér (teljes kiőrlésű lisztből)
light sajt ízlés szerint

Elkészítés:


1. A felolvasztott vajból liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük alaplével vagy csontlével. Habverővel elkeverjük.

2. Sóval, őrölt fehérborssal ízesítjük, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet.

Egyszer fel kell forrnia, utána adjuk hozzá hőkiegyenlítéssel a tejfölt (azaz, egy merőkanállal vegyünk ki a levesből és lassan öntsük a tejfölhöz, habverővel keverjük el, majd lassan öntsük az egészet vissza a levesbe). Ha másodszorra is felforrt, akkor van kész a leves.

A krémesebb állag érdekében botmixerrel keverjük át a kész levest.

Tálaláskor szórjunk bele reszelt sajtot, és kínáljunk hozzá pirítóst.

1 adag (150 g) tartalmaz pirítós és sajt nélkül:

Energia: 234 kcal

Fehérje: 5 g

Szénhidrát: 10 g

Zsír: 19 g

FOKHAGYMAKRÉMLEVES REFORM MÓDON

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nusika
Tarhonya leves
Avatar Nusika Kedvelnék
Tarhonya leves

Az olajon-1 dl.-megpiritjuk szép vilgos barnára a tarhonyát. Közben 1 kisfejnyi hagymát apró kockára vágunk, a fohagymával együtt(2 -3 gerezdnyi) és amikor már majdnem barna a tar...

Elkészítési idő: 1 ó.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros zöldborsóleves
Magyaros zöldborsóleves

Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megszórjuk és megdinszteljük. Amikor majdnem puhák már a zöldsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsó leves.
Zöldborsó leves.

A zöldséget, répát karikára vágom. Zsiradékon fedő alatt megpárolom a zöldborsóval együtt, ha kell, egy nagyon kevés 1 evőkanál vizet teszek alá. Amikor a borsó már megtöppedt, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finn lazacleves
Finn lazacleves

A lazac bőrét lenyúzzuk, alaposan megtisztítjuk és 1-2 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és szintén kockákra szeleteljük. A vöröshagymát apróra, a póréhagymát vékony...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk