fél kiló csirkehús/3 csirkecomb
1 kisebb zeller
3 murok
2 petrezselyemgyökér
1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma
olaj, citromlé, só, bors
3 marék rizs
főzőtejszín
lestyán, petrezselyemzöld
feltesszük főni a csirkehúst az egészben hagyott hagymával és fokhagymával
a zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk, kevés olajon 5 percig kevergetjük
amikor a hús félig megfőtt (kb.3o perc), kivesszük és lefejtjük a csontról, majd kisebb darabokra vágjuk
visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk a zöldségeket
mikor megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a rizset, még főzzük 1o-15 percet
levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk
15 perc után hozzáadjuk a habarást
citromlével savanyítjuk, enyhén savanykás legyen
megszórjuk jól apróra vágott lestyánnal, petrezselyemmel
a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítek,bele teszem a fűszereket,a hagymát és a zeller zöldet,fel öntjük paradicsomlével és vizel,mikkor fel fő bele teszek rizst vagy...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből és az olajból világos rántást készítünk, majd pirospaprikát adunk hozzá. A tűzről levéve apránként, folyamatos kevergetés mellett felengedjük vízzel, ügyelve, nehogy cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, a zöldségeket karikára, a burgonyát kockára. A hagymát zsiradékon fedő alatt puhára pirítjuk, rászórjuk a paprikát, hozzáadjuk a zöldségeket és fedő...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű