Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sült kelbimbó leves édesburgonyával és kolbásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 ek. zsír vagy kókuszolaj
2 vöröshagyma apróra vágva
3 szál sárgarépa kockázva
2 szál paszternák kockázva
1 nagy édesburgonya kockázva
3-4 zellerszál aprítva
5 gerezd fokhagyma zúzva
só, bors
1 chili apróra vágva (opcionális)
30 dkg sütnivaló kolbász (adalékanyag mentes)
pár szál petrezselyem aprítva
+
kb. 30 dkg fagyasztott kelbimbó (kiolvasztás nélkül)
2-3 ek. olíva olaj
só, bors

Elkészítés:


A fagyasztott kelbimbót terítsd egy tepsibe, sózd, borsozd, locsold meg olíva olajjal, tedd előmelegített 180 fokos sütőbe. Körülbelül 5-10 perc után vedd ki és a nagyobb darabokat vágd négyfelé, a kisebbeket kétfelé, ha friss kelbimbót használsz, azt egyből felvághatod, mikor beteszed. Süsd kb 30 percig, de ellenőrizd többször, ez sütőnként változó lehet, közben forgasd át. Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, pirítsd meg a karikára vágott kolbászt, majd szedd ki egy tányérra és tedd félre. A zsíron dinszteld meg az apróra vágott hagymát, amikor megpuhult, add hozzá a kockára vágott sárgarépát és paszternákot, add hozzá a fokhagymát, pirítsd át, sózd, borsozd, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Főzd 10-15 percig, ekkor add hozzá az édesburgonyát és a szárzellert, ha szükéses önts még hozzá vizet és főzd puhára. Én chili paprikát is tettem bele, de ezt opcionális. A végén még ízlés szerint ízesítsd és add hozzá az aprított petrezselymet is. Tálalás előtt keverd bele a sült kelbimbót és a kolbászt vagy csak tedd az asztalra és mindenki szed magának belőle a levesbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sült kelbimbó leves édesburgonyával és kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkegombócos leves
Csirkegombócos leves

Az alaplevet feltesszük főni a gyömbérrel, a kaffir lime levéllel, és a csilivel. Közben elkészítjük a gombócot: a csirkemell filét felkockázzuk és a tojással, sóval, borssal és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtkrémleves cipóban
Sajtkrémleves cipóban

A vajon pároljuk meg a tisztított, apróra vágott hagymákat, majd szórjuk hozzá a lisztet. Készítsünk világos rántást, majd apránként öntsük fel a tejjel. Keverjük csomómentesre, re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

Ldrecept

Elkészítési idő: 45p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Posh krumpli és póréhagyma leves
Posh krumpli és póréhagyma leves

1. Mosd meg alaposan a krumplit és a répát, és ha van rajtuk valami gyanús bibi, azt vágd ki, de egyébként meghámozni nem kell. Jó hír, mi? Én soha nem hámozok - felesleges időpocs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk