menu

Családireceptkönyv.hu

Sült kelbimbó leves édesburgonyával és kolbásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 ek. zsír vagy kókuszolaj
2 vöröshagyma apróra vágva
3 szál sárgarépa kockázva
2 szál paszternák kockázva
1 nagy édesburgonya kockázva
3-4 zellerszál aprítva
5 gerezd fokhagyma zúzva
só, bors
1 chili apróra vágva (opcionális)
30 dkg sütnivaló kolbász (adalékanyag mentes)
pár szál petrezselyem aprítva
+
kb. 30 dkg fagyasztott kelbimbó (kiolvasztás nélkül)
2-3 ek. olíva olaj
só, bors

Elkészítés:


A fagyasztott kelbimbót terítsd egy tepsibe, sózd, borsozd, locsold meg olíva olajjal, tedd előmelegített 180 fokos sütőbe. Körülbelül 5-10 perc után vedd ki és a nagyobb darabokat vágd négyfelé, a kisebbeket kétfelé, ha friss kelbimbót használsz, azt egyből felvághatod, mikor beteszed. Süsd kb 30 percig, de ellenőrizd többször, ez sütőnként változó lehet, közben forgasd át. Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, pirítsd meg a karikára vágott kolbászt, majd szedd ki egy tányérra és tedd félre. A zsíron dinszteld meg az apróra vágott hagymát, amikor megpuhult, add hozzá a kockára vágott sárgarépát és paszternákot, add hozzá a fokhagymát, pirítsd át, sózd, borsozd, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Főzd 10-15 percig, ekkor add hozzá az édesburgonyát és a szárzellert, ha szükéses önts még hozzá vizet és főzd puhára. Én chili paprikát is tettem bele, de ezt opcionális. A végén még ízlés szerint ízesítsd és add hozzá az aprított petrezselymet is. Tálalás előtt keverd bele a sült kelbimbót és a kolbászt vagy csak tedd az asztalra és mindenki szed magának belőle a levesbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2015/03/sult-kelbimbo-leves-edesburgonyaval-es.html

Sült kelbimbó leves édesburgonyával és kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Brigitta
Meggyleves recept
Meggyleves recept

A meggybefőttet a cukorral és a fűszerekkel együtt egy kisebb fazékba öntjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a tejszínt, beforraljuk és elzárjuk a lángot. Kissé leh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Krumplis tarhonyaleves
Krumplis tarhonyaleves

http://aprosef.hu/Krumplis_tarhonyaleves_recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

Az összekockázott krumplit és fokhagymát főzzük meg és tetszés szerint ízesítsük. Ha a krumpli megfőtt, akkor turmixoljuk össze vagy egy krumpli kinyomón törjük át. Ezután tegyük v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk