- 50 dkg csirkemell
- 15 dkg zöldborsó
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 db krumpli
- só
- bors
- tárkony
- tejszín
A felkockázott húst felteszem főni, ha felforrt lehabozom. Beleteszem a felkockázott zöldségeket és a fűszereket. Puhára főzöm, ekkor beleteszem a tárkonyt és a tejszínt. Felforralom és lúdgége tésztával tálalom.
Jó étvágyat!
A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat is meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. 2. A hagymát meghámozz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűOlajon megfuttatom a zöldségeket, hagymát, zöldbabot, majd megszórom kevés liszttel, kevés őrölt paprikával és felöntöm vízzel. Ízesítem sóval, petrezselyemzölddel. Ha majdnem kész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes