- 50 dkg csirkemell
- 15 dkg zöldborsó
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 db krumpli
- só
- bors
- tárkony
- tejszín
A felkockázott húst felteszem főni, ha felforrt lehabozom. Beleteszem a felkockázott zöldségeket és a fűszereket. Puhára főzöm, ekkor beleteszem a tárkonyt és a tejszínt. Felforralom és lúdgége tésztával tálalom.
Jó étvágyat!
Forraljuk fel a tejet a szerecsendióval. A vajat hevítsük fel, szórjuk bele a lisztet, készítsünk belőle egy világos rántást. Ha elkészült a rántás, adjuk hozzá a friss kakukkfüvet...
Elkészítési idő:Nagyon vékonyra felszeleteljük a hagymát, olvasztott vajon jól megpirítjuk. Szórjuk meg liszttel, keverjük össze, pirítsuk még 1-2 percig. Öntsük fel 2,5 l hideg vízzel, jól ke...
Elkészítési idő: 40-50 prcA füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levet leöntjük róla és 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira meg nem puhu...
Elkészítési idő: 2 óra