Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Magyaros karalábéleves


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg karalábé
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyem gyökér
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál ételízesítő/ el is maradhat
só, bors
apróra vágott petrezselyemzöld
3 dkg levestészta (pl. tyúknyelv, eperlevél)
1.5 liter víz

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockára vágjuk. Az olajat felmelegítjük egy fazékban, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, üvegesre sütjük és megszórjuk a liszttel. Amikor átforrósodik, rátesszük a fűszerpaprikát, összekeverjük és felengedjük a vízzel.

Bele tesszük a zöldségeket és a fűszereket a petrezselyemzöldön kívül, felforraljuk, és amikor abbahagyja a habzást, lassú tűzön fedő alatt félig megfőzzük. Ekkor beletesszük a tésztát, a petrezselyemzöldet, és készre főzzük. Tálaláskor meglocsolhatjuk kikevert tejföllel.

Készíthetjük vajas petrezselymes galuskával is, úgy még finomabb. 10 dkg lisztben elmorzsolunk 2 dkg vajat, beleütünk egy tojást, sózzuk, beletesszük 5 szál összevágott petrezselyemzöldet, és annyi vízzel keverjük össze, hogy szaggatható lágy galuskatésztát kapjunk. A forró levesbe kiskanállal beleszaggatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Savanyú krumplileves
Savanyú krumplileves

Az apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, majd a felkarikázott sárgarépát és gyökeret. Kevergetve 3-4 percig dinszteljük, és hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
PARADICSOMOS KÁPOSZTALEVES
PARADICSOMOS KÁPOSZTALEVES

Az oldalast felteszem főni a savanyú káposztával a babérlevéllel együtt. Ízesítem, hozzáöntöm a paradicsomlevet, és készre főzöm. Rántást készítek, és hozzáadom a leveshez, átf...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Zöldspárga leves
Zöldspárga leves

A spárgát megtisztítjuk. Megmossuk, majd a spárgafejeket kb. 4 cm-es darabokban levágjuk, és félretesszük. A spárgasípok másik végét letörjük; elvileg ott törik le, ahol már nem fá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A hagymát és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, egy nagyobb edénybe dobjuk, majd egy kevés olajon pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen. Amikor a hagyma megpárolódott rád...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk