Egy tyúk (kb: 1,5 kg))
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
Kb: 3 nagyobb sárgarépa, 3 fehérrépa, 1/2 zeller, 1/2 karalábé, kevés karfiol, 1 levél kelkáposzta
Kb:1 cm gyömbér
csapott teáskanál sáfrányos szeklice
fél szárított paprika (csemege)
1 db zoldpaprika
1 db paradicsom
Só
Petrezselyem
Hideg vízbe feltesszük a húst. Rakunk bele sót, vöröshagymát,és fokhagymát. Ha felforrt a habját leszedjük, és bele rakjuk a többi hozzá valot, és lassan, csak gyöngyözve fedő nélkül készre fözzük. Ovatosan, merőkanalanként leszürjük.
A burgonyát előre megfőzzük sós vízben és összetörjük. A főzőlevet félretesszük. Amikor kihűlt, fűszerezzük, belegyúrunk 1 tojást, a maradék zellerlevelet apróra vágva, és annyi li...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymátEzután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát kockázom zsíron dinsztelem,majd hozzáadom a babot fűszerezem felöntöm vizel.Míg fő a bab elkészítem a rántás az olajat felmelegítem hozzáadom lisztet zsemles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes zöldséget tisztítom, darabolom, kockázom, karikázom, ahogy éppen kézre esik. Kevés zsiradékon a répákat megdinsztelem, hogy a sárgarépa szépen kiadja a színét, majd megy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz