1 ek zsír
1 kis fej vöröshagyma
0.5 db karalábé
1 db burgonya (kis)
1 közepes szár halványító zeller
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
7 dl alaplé
40 dkg zöldségkeverék
40 g parmezán sajt
6 ek bazsalikom
-A zsíron dinsztelni kezdjük a finomra aprított hagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket: a karalábét, a burgonyát, a paradicsomot, valamint a felszeletelt szárzellert.
-Hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk szárított oregánóval és bazsalikommal, majd kevergetve pár percet pároljuk.
-Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen puhák. Ekkor hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és még pár percet főzzük.
-Tálaláskor parmezánt reszelünk rá, és megszórjuk egy jó adag bazsalikommal.
zsírt felforrósítom, majd megpirítom rajta a köménymagot. Hozzáadom az apróra vágott vagy reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megdinsztelem, majd a lisztet is hozz...
Elkészítési idő:A hagymát, sárgarépát, szalonnát, kolbászt felszelem. A zsírra rádobom a szalonnát, amikor már töpörtyűs, jöhet a hagyma.majd a répa. Alapos átpirítás után következik a lencse.(Ter...
Elkészítési idő: 20 percA salátát metéltre vágjuk, feltesszük a vízben főzni. Hozzáadjuk a sót és az apró kockára vágott húsos szalonnált. Kb. 10 percig gyenge lángon főzzük. Közben elkészítjük a tejföl...
Elkészítési idő: 15 perc