1 ek zsír
1 kis fej vöröshagyma
0.5 db karalábé
1 db burgonya (kis)
1 közepes szár halványító zeller
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
7 dl alaplé
40 dkg zöldségkeverék
40 g parmezán sajt
6 ek bazsalikom
-A zsíron dinsztelni kezdjük a finomra aprított hagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket: a karalábét, a burgonyát, a paradicsomot, valamint a felszeletelt szárzellert.
-Hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk szárított oregánóval és bazsalikommal, majd kevergetve pár percet pároljuk.
-Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen puhák. Ekkor hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és még pár percet főzzük.
-Tálaláskor parmezánt reszelünk rá, és megszórjuk egy jó adag bazsalikommal.
A csalánt leveleket jól,megmostam majd leforráztam,párpercet hagytam a forró vízben,majd leszűrtem.A felkarikázott hagymákat olajon dinsztelem,majd hozzá adom a megtisztított kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat hideg vízben feltesszük főni, majd ha felforrt, lehabozzuk, és 1 órán át alacsony hőfokon főzzük. Fontos, hogy a leves ne forrjon, csak gyöngyözzön a főzés ideje alatt....
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a foghagymát majd a lisztet. Megpirítjuk, hideg vízzel felontjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, felontjuk vízzel. Forralju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes zöldséget tisztítom, darabolom, kockázom, karikázom, ahogy éppen kézre esik. Kevés zsiradékon a répákat megdinsztelem, hogy a sárgarépa szépen kiadja a színét, majd megy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz