2 db fácán (vagy 1 db fácán és fél kg vaddisznó hús, vagy marhahús)
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselymgyökér
1 fél fej kelkáposzta
10 dkg kelbimbó, vagy kelvirág
5 dkg zöldpaprika
5 dkg paradicsom
10 dkg vöröshagyma
5 dkg zöldborsó
3 g egész bors
3 dkg só
4 l víz
E leves akkor igazán jó, ha a hozzávaló anyagokat gondosan megválogatjuk, csak friss zöldségféléket használunk fel és az itt leírt főzési módszert alkalmazzuk. Tegyük fel a megtisztított, alaposan megmosott fácánt és fél kg vaddisznó, vagy marhahúst 4 l vízben. Kb. félórai főzés után adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön 4 óra hosszat főzzük. Ekkor kivesszük belőle a húst és a levét leszűrjük. A fácánhúsát lefejtjük a csontokról és visszarakjuk a leszűrt levesbe. Vékony metéltet, vagy májgombócot főzünk bele, úgy tálaljuk.
Igazi különlegesség, és úgy látszik nem csak nekem tetszik így:) Este készült el, másnapra az ízek jól összeértek
1 kg. marhalábszárat kockákra vágunk, 2 nagyobb fej összevágott pirított hagymán átsütjük. Pirospaprikával, piros arannyal, erős pistával, köménnyel, majoránnával, 1 gerezd fokhagy...
Elkészítési idő:Dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd pirítsd le a kockára vágott csirkemellet. Dobd a húsra a felaprított zöldségeket, párold össze, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, bo...
Elkészítési idő:Az előkészített babot a csülökkel 2-2,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, de egyben hagyott répákat, a zellert és a kolbászt. Lassan főzzük, amíg meg...
Elkészítési idő: