2 db fácán (vagy 1 db fácán és fél kg vaddisznó hús, vagy marhahús)
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselymgyökér
1 fél fej kelkáposzta
10 dkg kelbimbó, vagy kelvirág
5 dkg zöldpaprika
5 dkg paradicsom
10 dkg vöröshagyma
5 dkg zöldborsó
3 g egész bors
3 dkg só
4 l víz
E leves akkor igazán jó, ha a hozzávaló anyagokat gondosan megválogatjuk, csak friss zöldségféléket használunk fel és az itt leírt főzési módszert alkalmazzuk. Tegyük fel a megtisztított, alaposan megmosott fácánt és fél kg vaddisznó, vagy marhahúst 4 l vízben. Kb. félórai főzés után adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön 4 óra hosszat főzzük. Ekkor kivesszük belőle a húst és a levét leszűrjük. A fácánhúsát lefejtjük a csontokról és visszarakjuk a leszűrt levesbe. Vékony metéltet, vagy májgombócot főzünk bele, úgy tálaljuk.
Igazi különlegesség, és úgy látszik nem csak nekem tetszik így:) Este készült el, másnapra az ízek jól összeértek
Turmixba teszem a petrezselymet meg az ubit és összetöröm. Közben a vajat kevés fokhagymával lepirítom...(épp csak illata legyen, nehogy megégjen!)...a fokhagymához pici lisztet a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húst megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabkákra felaprítjuk, megmossuk. A burgonyát megtis...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA hozzávaló zöldségeket megtisztítom, megmosom, a répákat karikára vágom, a krumplit feldarabolom, majd a hozzávaló fűszerekkel egy edényben felteszem főni kb 2 liter vízben. Amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhagymat es a fokhagymat aprora vagom es az olivaolajban megdinsztelem. A kaliforniai paprikat finomra vagom , a paradicsomot lereszelem a nagy lyuku reszelon , a halvanyitozellert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű