menu

Családireceptkönyv.hu

Húsleves(Sertés)


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


karajcsont (húsos)
sárgarépa
fehérrépa
karalábé
zeller
1 közepes fej vöröshagyma ( lehet bele tenni fokhagymát is)
burgonya (félbevágott , hámozott)
só ízlés szerint
ételizesitő
bors ( őrölt de lehet egész is)
köménymag ( őrölt de lehet egész is)
Petrezselyem
víz (hideg)

Elkészítés:


A jól megmosott csontos húst hideg vízben a fűszerekkel, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Közepes lángon főzni kezdem, amikor felforr, akkor még ebből a hőből is visszaveszek úgy, hogy gyöngyözzön a levesem. A tetején képződött habot le lehet szedni.
Amikor félig megfőtt a hús, adjuk hozzá a tisztított zöldségeket: ezeket tetszés szerint félbe vagy gerezdekre vágjuk. A zöldségeket nem hagyom szétfőni, akkor jó a zöldség, ha keresztül fut rajta a villa, de ettől még nem esik szét. A zöldségekkel együtt nagyon lassú forrással főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

Trükkök, tippek, praktikák:


Minél többféle hús van benne, annál gazdagabb ízű leves lesz az eredmény.
Tálalni úgy is lehet hogy a zöldséget, húst külön tálalom és a levét át szűröm. (Ahány ház annyi szokás)
A velős csont is gyakori vendége a húslevesnek.
Gombócok nagyon klasszul gazdagíthatják a levest. pl. grizgombóc

Tészta :
Cérnametélt, eperlevél vagy egyéb klasszikus száraztészta. Ezeket külön sós vagy fűszerekkel ízesített vízben érdemes kifőzni, szűrőn lecsepegtetni, és egy előre melegített tálra borítva tálalni.

Húsleves(Sertés)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Zseniális erdélyi fejtettbab leves – Ez egyszerűen n
Zseniális erdélyi fejtettbab leves – Ez egyszerűen n

Ha csontlevet használunk, legelőször a csontot tesszük fel körülbelül 1 liter vízben. A fejtett babot megmossuk és körülbelül 3/4 liter vízben feltesszük főni. A babbal együtt fel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Chorizo leves káposztával és paradicsommal
Chorizo leves káposztával és paradicsommal

A zsiradékban megpirítjuk a hagymákat, csont lével felengedjük, sózzuk, fűszerezzük és felforraljuk. Hozzáadjuk a káposztát és egészben a kolbászt. Nekem az a tapasztalatom, hogy h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar zöldbableves
zöldbableves

A zöldbabot egy lábosban /fazékban/ az apróra vágott zöldségekkel felteszem főni. Sózom, fűszerezem, beleteszem a szalonnabőröket. /ha szalonnát eszem a bőrét nem szoktam megenni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos húsgombóc leves
Tárkonyos húsgombóc leves

A húsgombóchoz ledarálom a húst a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverem. Diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 30-35 db-ot A levesh...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk