A leveshez:
1 L alaplé - csont
500 g brokkoli
1 dl főzőtejszín
só
bors - fehér (őrölt)
A levesbetéthez:
kenyér - fehér (szikkadt)
1A húsleves alapot feltesszük forrni.
Brokkoli krémleves recept II.
2Közben rózsáira szedjük a brokkolit. A nagyobb rózsákat felezzük, majd folyóvíz alatt megmossuk.
Brokkoli krémleves recept II.Brokkoli krémleves recept II.
3Ha forr a levesalap, hozzáadjuk a brokkolit. Nem szabad túlfőzni, mert az értékes tápanyagok elvésznek (Kb.5 perc).
Brokkoli krémleves recept II.Brokkoli krémleves recept II.
4Ha kész a brokkoli, előveszünk egy turmixgépet vagy botturmixot és összeaprítjuk. Közben hozzáadjuk a tejszínt is és tovább turmixoljuk.
Brokkoli krémleves recept II.Brokkoli krémleves recept II.
5Ha homogén krémet kaptunk, szükség esetén sózzuk, borsozzuk, majd tálalhatjuk. Tetszés szerint díszíthetjük tejszínnel, krutonnal, sajttal vagy snackkel.
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük (a levét félretesszük), összetörjük és hagyjuk kihűlni. Borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet meg a tojást, összegyúrjuk és apró gombócokat fer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót egy szűrő segítségével mosd át. Tedd egy edénybe és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Áztasd legalább 1,5 órán keresztül. Ha lejárt az áztatási idő, a bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg. marhalábszárat kockákra vágunk, 2 nagyobb fej összevágott pirított hagymán átsütjük. Pirospaprikával, piros arannyal, erős pistával, köménnyel, majoránnával, 1 gerezd fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű