Családireceptkönyv.hu

Brokkoli krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez:
1 L alaplé - csont
500 g brokkoli
1 dl főzőtejszín

bors - fehér (őrölt)
A levesbetéthez:
kenyér - fehér (szikkadt)

Elkészítés:


1A húsleves alapot feltesszük forrni.
Brokkoli krémleves recept II.
2Közben rózsáira szedjük a brokkolit. A nagyobb rózsákat felezzük, majd folyóvíz alatt megmossuk.
Brokkoli krémleves recept II.Brokkoli krémleves recept II.
3Ha forr a levesalap, hozzáadjuk a brokkolit. Nem szabad túlfőzni, mert az értékes tápanyagok elvésznek (Kb.5 perc).
Brokkoli krémleves recept II.Brokkoli krémleves recept II.
4Ha kész a brokkoli, előveszünk egy turmixgépet vagy botturmixot és összeaprítjuk. Közben hozzáadjuk a tejszínt is és tovább turmixoljuk.
Brokkoli krémleves recept II.Brokkoli krémleves recept II.
5Ha homogén krémet kaptunk, szükség esetén sózzuk, borsozzuk, majd tálalhatjuk. Tetszés szerint díszíthetjük tejszínnel, krutonnal, sajttal vagy snackkel.

Brokkoli krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szárazbableves
Szárazbableves

1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni. 2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KRUMPLIGULYÁS
KRUMPLIGULYÁS

A sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
KRUMPLI GULYÁS .......ahogy én szeretem
KRUMPLI GULYÁS .......ahogy én szeretem

a disznó húst kockára vágtam......a hagymát megpucoltam és nagyon finomra megvágtam......a répákat megpucoltam majd hosszúkásra vágtam a 2dl olajon a hagymát megdinszteltem majd b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marha - Gulyásleves 4 - OK
Marha - Gulyásleves 4 - OK

1. A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. 2. Utána...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk