Családireceptkönyv.hu

Brokkoli krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez:
1 L alaplé - csont
500 g brokkoli
1 dl főzőtejszín

bors - fehér (őrölt)
A levesbetéthez:
kenyér - fehér (szikkadt)

Elkészítés:


1A húsleves alapot feltesszük forrni.
Brokkoli krémleves recept II.
2Közben rózsáira szedjük a brokkolit. A nagyobb rózsákat felezzük, majd folyóvíz alatt megmossuk.
Brokkoli krémleves recept II.Brokkoli krémleves recept II.
3Ha forr a levesalap, hozzáadjuk a brokkolit. Nem szabad túlfőzni, mert az értékes tápanyagok elvésznek (Kb.5 perc).
Brokkoli krémleves recept II.Brokkoli krémleves recept II.
4Ha kész a brokkoli, előveszünk egy turmixgépet vagy botturmixot és összeaprítjuk. Közben hozzáadjuk a tejszínt is és tovább turmixoljuk.
Brokkoli krémleves recept II.Brokkoli krémleves recept II.
5Ha homogén krémet kaptunk, szükség esetén sózzuk, borsozzuk, majd tálalhatjuk. Tetszés szerint díszíthetjük tejszínnel, krutonnal, sajttal vagy snackkel.

Brokkoli krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Sajtgombóc leves
Sajtgombóc leves

Az újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A kelkáposztát csíkokra vágom. A vastagabb ereket kivágom, de nem dobom el, félreteszem. A répákat, paprikát, paradicsomot megmosom. A répaféléket hámozás nélkül nagyobb darabokr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes hagymakrémleves
Tejszínes hagymakrémleves

Meghámozzuk és felszeleteljük a hagymákat és a fokhagymát. Odatesszük a hagymát főni a vajjal és az olajjal, és fedő alatt kb. 15 percig főzzük a saját levében, közben hozzáadjuk...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habart bableves
Habart bableves

A babot feltesszük főni a sóval, babérlevéllel és a hagymával. Ha puhára főtt 1 e.k. olajjal és 1 e.k. update liszttel rántást készítünk. Teszünk bele 1 kiskanál piros paprikát. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk