Családireceptkönyv.hu

Kedvenc levesbetétem a falusi májgaluska!


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg sertés- vagy borjúmáj (fiatal marhamájból is jó),
1 db egynapos zsemle,
1 tojás,
2 evőkanál olvasztott zsír,
1 kávéskanál nagyon finomra vágott hagyma,
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
késhegynyi törött bors,
késhegynyi majoránna (csak akkor használjuk, ha marhamájból készítjük),
só,
1 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:


májat megmossuk, leszárítjuk, az erektől megtisztítva feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemle héját lereszeljük (morzsaként felhasználható a galuskába), és a zsemlét vízbe beáztatjuk. Kislábasban, egy evőkanál zsírban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzákeverjük a zöldpetrezselymet, azt is átpároljuk. Az áztatott zsemlét jól kicsavarjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a ledarált májat, a tojást, zsemlemorzsát, sót, borsot, a megfuttatott hagymát és zöldpetrezselymet és jól eldolgozzuk, majd kb. 1/2 óráig pihentetjük. Forrásban levő levesbe mártott kiskanállal egy szép, hosszúkás galuskát belefőzünk, pár pillanatig figyeljük, ha széteső, még 1/2 kanál morzsát belekeverünk és úgy főzzük be az egész mennyiséget. Lassan forraljuk, 2-3 perc múlva egy galuskát kiemelve, széttörünk, ha nem sötétvörös, csak rózsaszínű a belseje, a főzést befejezzük, pár percig lefedve pihentetjük, ezalatt a galuska elkészül.

Forrás: ketkes.com

Trükkök, tippek, praktikák:


inomabb nem is kell :))) Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskának valót:

Kedvenc levesbetétem a falusi májgaluska!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
SAVANYÚ TOJÁS II.
SAVANYÚ TOJÁS II.

2 ek zsíron megpirítjuk a 2 ek lisztet , megszórjuk 1 ek piros paprikával, majd felöntjük másfél liter vízzel. Teszünk bele 2 babérlevelet, 2 erőleves kockát .10-15 percig forral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Csirkefalatok krémsajtos bundában recept
Csirkefalatok krémsajtos bundában recept

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes krumplikrémleves kúbásszal
Petrezselymes krumplikrémleves kúbásszal

A vajat egy 3-4 literes edényben összeolvasztom az olajjal. Ráborítom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig pirítom. Ráreszelem a fokhagymát, hozzákeverem a felkarikázott petrezse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sertés - Kunsági húsleves - OK
Sertés - Kunsági húsleves - OK

1. Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. 2. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst. 3. Sóval, törött borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk