menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsóleves füstölt oldalassal


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg felesborsó
2 közepes db fehérrépa
2 közepes db sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db babérlevél
20 dkg füstölt oldalas (vagy füstölt hús)
1 evőkanál liszt
1 ek napraforgó olaj
fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:


A füstölt húst kockázzuk fel, a borsót áztassuk be, a zöldségeket pucoljuk meg, és vágjuk kockára. Fokhagymát zúzzuk le.
A füstölt húst felteszük főni 1 1/2 l vízbe, beleteszük a babérlevelet, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
Ha a hús félig megfőtt, bezöldségeljük, és beletesszük a sárgaborsót is. Óvatosan sózzuk, mert a füstölt hús is sós. Borsozzuk.
Amikor elkészül, vékonyan berántjuk.
Ha valaki szereti, kicsi tejfölt is tehet a levesbe, de anélkül is finom.

Sárgaborsóleves füstölt oldalassal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kínai csípős-savanyú leves
Kínai csípős-savanyú leves

Oldj fel 0,5 dl Kukorica keményítőt ugyanannyi hideg vízben, egy villával keverd addig, amíg teljesen feloldódik. Vágd fel hosszában a szárított, vagy friss Chiliket, kapard ki a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

A vöröshagymát felkockázom és kevés olajon megpárolom. A csirkemell filét is kockázom és együtt párolom a hagymával. Hozzáadom a zöldségeket a zöldborsó kivételével. Amikor a hús k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi csorbaleves
Erdélyi csorbaleves

A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Petra
Tárkonyos sertésraguleves
Tárkonyos sertésraguleves

1.A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban. 2.A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott hú...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk