menu

Családireceptkönyv.hu

Pho (egyszerűsített verzió)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 nagy vöröshagyma, egy nagy gyömbérgyökér, 1 kg marhacsont, fél kg zsíros marhahús (pl szegy), 3 egész csillagánizs, 5 db szegfűszeg, 1 rúd fahéj, egy evőkanál koriandermag, 4 evőkanál halszósz, 1 evőkanál barna cukor, egy csomag széles rizstészta, 200 gramm marha hátszín (elhagyható)
A tálaláshoz:
friss koriander, friss csili, újhagyma, csiliszósz, lime

Elkészítés:


1. Először fogok egy nagy serpenyőt, felforrósítom, és a félbevágott hagymát, valamint a hosszában félbevágott gyömbért alaposan körbepirítom.
2. Amikor már színt kapott, a fűszereket is mellédobom, de csak addig pirítom velük, amíg illatozni nem kezdenek.
3. Félreteszem. A csontokat és a marhahúst egy nagy lábosba pakolom, és felöntöm hideg vízzel, beleteszem a pirított hagymát, a gyömbért és a fűszereket is, valamint a halszószt és a cukrot.
4. Alacsony lángon kezdem, és nagyon lassan zümmögtetve főzöm meg néhány (3-4) óra alatt. Amikor kész, leszűröm. A hátszínt hajszál vékony szeletekre vágom.
5. Ez a művelet akkor lesz a legegyszerűbb, ha egy 20 percre a fagyasztóba teszem a húst.
6. A rizstésztát 5 percre forró vízbe áztatom (vagy ahogy a csomagolás javasolja), és a tányérokba osztom, rá mehet a vékony szelet hús, erre merem a forró levest. A korianderzöldet, csilit, hagymát, lime-ot mindenki magának adagolja a leveshez az asztalnál.

Trükkök, tippek, praktikák:


Helyettesíthetőség:
Amikor az alapanyagok listáját meglátják az olvasók, két táborra fognak szakadni. Az egyik azért háborodik fel, mert a különleges fűszerek némi utánajárást igényelnek, nem mindent kapni a sarki hiperben. A másik felük pedig azért, mert ezen különleges alapanyagok helyett ajánlok egyszerűbben beszerezhető alternatívákat. Ha helyettesítünk, a leves már tényleg nem lesz ugyanaz, de még így is lehet belőle remek étel, és nem szeretnénk elzárni a boldogság lehetőségétől senkit.

Pho (egyszerűsített verzió)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtleves
Sajtleves

Kevés zsiradékon megdinsztelem a hagymát. Felöntöm húslével, felforralom és belerakom a sajtkrémet. Ha megolvadt benne a sajt még pár percig főzöm, majd a végén belerakom a szó...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Pravá jihočeská kulajda
Pravá jihočeská kulajda

Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű paradicsomleves betűtésztáva
Egyszerű paradicsomleves betűtésztáva

Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Egyszerű csirkeraguleves
Egyszerű csirkeraguleves

A csirkét feldaraboljuk kis kockákra (2x2 cm nagyjából). A hagymákat apróra vágjuk. A répákat a csirkéhez hasonló módon aprítjuk fel. A gombát cikkekre vágjuk. Kevés zsiradékon le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk