Családireceptkönyv.hu

Pho (egyszerűsített verzió)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 nagy vöröshagyma, egy nagy gyömbérgyökér, 1 kg marhacsont, fél kg zsíros marhahús (pl szegy), 3 egész csillagánizs, 5 db szegfűszeg, 1 rúd fahéj, egy evőkanál koriandermag, 4 evőkanál halszósz, 1 evőkanál barna cukor, egy csomag széles rizstészta, 200 gramm marha hátszín (elhagyható)
A tálaláshoz:
friss koriander, friss csili, újhagyma, csiliszósz, lime

Elkészítés:


1. Először fogok egy nagy serpenyőt, felforrósítom, és a félbevágott hagymát, valamint a hosszában félbevágott gyömbért alaposan körbepirítom.
2. Amikor már színt kapott, a fűszereket is mellédobom, de csak addig pirítom velük, amíg illatozni nem kezdenek.
3. Félreteszem. A csontokat és a marhahúst egy nagy lábosba pakolom, és felöntöm hideg vízzel, beleteszem a pirított hagymát, a gyömbért és a fűszereket is, valamint a halszószt és a cukrot.
4. Alacsony lángon kezdem, és nagyon lassan zümmögtetve főzöm meg néhány (3-4) óra alatt. Amikor kész, leszűröm. A hátszínt hajszál vékony szeletekre vágom.
5. Ez a művelet akkor lesz a legegyszerűbb, ha egy 20 percre a fagyasztóba teszem a húst.
6. A rizstésztát 5 percre forró vízbe áztatom (vagy ahogy a csomagolás javasolja), és a tányérokba osztom, rá mehet a vékony szelet hús, erre merem a forró levest. A korianderzöldet, csilit, hagymát, lime-ot mindenki magának adagolja a leveshez az asztalnál.

Trükkök, tippek, praktikák:


Helyettesíthetőség:
Amikor az alapanyagok listáját meglátják az olvasók, két táborra fognak szakadni. Az egyik azért háborodik fel, mert a különleges fűszerek némi utánajárást igényelnek, nem mindent kapni a sarki hiperben. A másik felük pedig azért, mert ezen különleges alapanyagok helyett ajánlok egyszerűbben beszerezhető alternatívákat. Ha helyettesítünk, a leves már tényleg nem lesz ugyanaz, de még így is lehet belőle remek étel, és nem szeretnénk elzárni a boldogság lehetőségétől senkit.

Pho (egyszerűsített verzió)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma mér...

Elkészítési idő: 25 perc.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos-boros káposzta
Húsos-boros káposzta

A bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol leves
Karfiol leves

A répákat megtisztítjuk,karikákra vágjuk és a vajban pároljuk. Utána liszttel megszórjuk,megpirítjuk és vízzel felengedjük.Krumplit kockára vágjuk,belerakjuk. A karfiolt rózsáira s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk