Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pho (egyszerűsített verzió)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 nagy vöröshagyma, egy nagy gyömbérgyökér, 1 kg marhacsont, fél kg zsíros marhahús (pl szegy), 3 egész csillagánizs, 5 db szegfűszeg, 1 rúd fahéj, egy evőkanál koriandermag, 4 evőkanál halszósz, 1 evőkanál barna cukor, egy csomag széles rizstészta, 200 gramm marha hátszín (elhagyható)
A tálaláshoz:
friss koriander, friss csili, újhagyma, csiliszósz, lime

Elkészítés:


1. Először fogok egy nagy serpenyőt, felforrósítom, és a félbevágott hagymát, valamint a hosszában félbevágott gyömbért alaposan körbepirítom.
2. Amikor már színt kapott, a fűszereket is mellédobom, de csak addig pirítom velük, amíg illatozni nem kezdenek.
3. Félreteszem. A csontokat és a marhahúst egy nagy lábosba pakolom, és felöntöm hideg vízzel, beleteszem a pirított hagymát, a gyömbért és a fűszereket is, valamint a halszószt és a cukrot.
4. Alacsony lángon kezdem, és nagyon lassan zümmögtetve főzöm meg néhány (3-4) óra alatt. Amikor kész, leszűröm. A hátszínt hajszál vékony szeletekre vágom.
5. Ez a művelet akkor lesz a legegyszerűbb, ha egy 20 percre a fagyasztóba teszem a húst.
6. A rizstésztát 5 percre forró vízbe áztatom (vagy ahogy a csomagolás javasolja), és a tányérokba osztom, rá mehet a vékony szelet hús, erre merem a forró levest. A korianderzöldet, csilit, hagymát, lime-ot mindenki magának adagolja a leveshez az asztalnál.

Trükkök, tippek, praktikák:


Helyettesíthetőség:
Amikor az alapanyagok listáját meglátják az olvasók, két táborra fognak szakadni. Az egyik azért háborodik fel, mert a különleges fűszerek némi utánajárást igényelnek, nem mindent kapni a sarki hiperben. A másik felük pedig azért, mert ezen különleges alapanyagok helyett ajánlok egyszerűbben beszerezhető alternatívákat. Ha helyettesítünk, a leves már tényleg nem lesz ugyanaz, de még így is lehet belőle remek étel, és nem szeretnénk elzárni a boldogság lehetőségétől senkit.

Pho (egyszerűsített verzió)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ízletes fokhagymakrémleves
Ízletes fokhagymakrémleves

Elkészítés A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A vajat olvasszuk meg egy magas falú lábosba (nagyon könnyen kifut, így érdemes tényl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Bakonyi betyárleves – a betyár mindenit, de finom!
Bakonyi betyárleves – a betyár mindenit, de finom!

A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Renáta
Gombaleves vajgaluskával
Gombaleves vajgaluskával

2 ek forró zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Rádobjuk a feldarabolt gombát, a zöldségeket, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos keverget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi sűrített húsleves alaplé
Házi sűrített húsleves alaplé

1. Egy mély lábosba helyezzük a húst, a borssal és köménnyel megszórjuk. 2. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb 10 cm-rel ellepje. 3. 5-6 órán keresztül mérsékelt tűzön forrni hagyju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk