Húsleves alaplé
a levesben főtt zöldségek
savanyú uborka (sós vizes)
főzőtejszín.
Főzök egy jó lábasnyi húslevest. Egy tálkába lereszelek kb 5 uborkát. Egy edénybe kiszedek annyi levest, amennyit uborkásítani szeretnék. Ha nem tetszenek az úszkáló ubidarabok, le is lehet turmixolni. Összeforralom, majd beleöntöm a tejszínt. A levesben úszó zöldségekből teszek bele, de mehet mellé hús is, ki hogy szereti. Extra fűszert nem igényel. Lehet cifrázni tárkonnyal, egyebekkel.
Elsőre meglepő, aztán abszolút szerelem. Hasonló a savanyúsága a tárkonyos raguleveshez, csak ezt a lengyelektől nyúltuk le.
Elkészítés: Olajból, lisztből vékony rántást készítünk. Majd felöntjük paradicsomlével. Ízesítjük zellerlevéllel, köménnyel, sóval, pici cukorral. Ha felforrt, már kész is. Reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket mosd meg, pucold meg, és kockázd fel. A húst is vágd körülbelül kétszer két centis kockákra, majd hideg vízben tedd fel főni. Ha felforr, kanállal szedd le a habját....
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA kelkápit szeletekre vágom, majd egy edényben a vízzel felteszem főni. Hozzáadom a karikára vágott répákat és a fűszereket, fokhagymát majd 15 perc múlva a rizst és a kockára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst és a zöldségeket összevágjuk, a hagymát felkockázzuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a húst, fűszerezzük, fehéredésig pirítjuk, majd ráöntjük a zöldségeket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű