Húsleves alaplé
a levesben főtt zöldségek
savanyú uborka (sós vizes)
főzőtejszín.
Főzök egy jó lábasnyi húslevest. Egy tálkába lereszelek kb 5 uborkát. Egy edénybe kiszedek annyi levest, amennyit uborkásítani szeretnék. Ha nem tetszenek az úszkáló ubidarabok, le is lehet turmixolni. Összeforralom, majd beleöntöm a tejszínt. A levesben úszó zöldségekből teszek bele, de mehet mellé hús is, ki hogy szereti. Extra fűszert nem igényel. Lehet cifrázni tárkonnyal, egyebekkel.
Elsőre meglepő, aztán abszolút szerelem. Hasonló a savanyúsága a tárkonyos raguleveshez, csak ezt a lengyelektől nyúltuk le.
Az olajból, és a lisztből világos színű rántást készítek. Tűzről levéve hozzá adom a fűszereket. Felöntöm annyi vízzel amennyi levest szeretnék csinálni (kb 3-4 lt) Felforrás ut...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA jól megmosott csontos húst hideg vízben a fűszerekkel, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Közepes lángon főzni kezdem, amikor felforr, akkor még ebből a hőből is vissza...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A füstölt sonkát apróra kockázzuk és egy kevés olajon kisütjük, majd kivesszük és a visszamaradt zsiradékban a felkockázott zöldségeket kicsit megdinszteljük, majd felengedjük v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne a gombát és a petrezsleymet, majd addig pároljuik, míg el nem fő a leve. Ezután megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a zöldség alaplével....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű