40 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
őrölt paprika
só
bors
őrölt kömény
fokhagyma
burgonya
zöldbab
tejföl
liszt vagy étkezési keményítő
kapor
babérlevél
olaj
citromlé
A hagymát felkockázzuk, majd megpároljuk az olajon. Megszórjuk őrölt paprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Fűszerezzük, sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával. Teszünk bele egy db babérlevelet is. Majd felöntjük vízzel és lassú tűzön félig megfőzzük. Most hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot. Felöntjük kevés vízzel, készre főzzük. Ha minden kellően megpuhult, tejfölt kikeverünk egy kanál liszttel vagy keményítővel és a leveshez öntjük. Ha felforrt kevés citromlével és kaporral ízesítjük.
A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a kru...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Az olajban apróra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, beletesszük a zúzát és az aprólékot, megszórjuk pirospaprikával, vízzel felengedjük és megsózzuk. 2. Amikor a hús félig m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üvegesre pirítjuk rajta a hagymát Hozzáadjuk a zöldborsót, és a lisztet, majd 1-2 percen át összepirítju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű