40 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
őrölt paprika
só
bors
őrölt kömény
fokhagyma
burgonya
zöldbab
tejföl
liszt vagy étkezési keményítő
kapor
babérlevél
olaj
citromlé
A hagymát felkockázzuk, majd megpároljuk az olajon. Megszórjuk őrölt paprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Fűszerezzük, sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával. Teszünk bele egy db babérlevelet is. Majd felöntjük vízzel és lassú tűzön félig megfőzzük. Most hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot. Felöntjük kevés vízzel, készre főzzük. Ha minden kellően megpuhult, tejfölt kikeverünk egy kanál liszttel vagy keményítővel és a leveshez öntjük. Ha felforrt kevés citromlével és kaporral ízesítjük.
A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. Beletesszük az apró koc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk és vajon megdinszteljük. Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a fűszereket és a babérlevelet. 1-2 percig ezzel is dinszeljük. A burgonyát...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűA rózsáira szedett brokkolit és a megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben főzni kezdjük. Hozzáadjuk a húsleveskockát és az áttört fokhagymát, majd megborsozzuk. Amikor megp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA petrezselyemzöldet, a kaprot, és a zellerlevelet alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Az újhagymát vékonyan felszeletelük úgy, hogy a zöld szárrészből is vágun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű