Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Palócleves


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
őrölt paprika

bors
őrölt kömény
fokhagyma
burgonya
zöldbab
tejföl
liszt vagy étkezési keményítő
kapor
babérlevél
olaj
citromlé

Elkészítés:


A hagymát felkockázzuk, majd megpároljuk az olajon. Megszórjuk őrölt paprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Fűszerezzük, sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával. Teszünk bele egy db babérlevelet is. Majd felöntjük vízzel és lassú tűzön félig megfőzzük. Most hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot. Felöntjük kevés vízzel, készre főzzük. Ha minden kellően megpuhult, tejfölt kikeverünk egy kanál liszttel vagy keményítővel és a leveshez öntjük. Ha felforrt kevés citromlével és kaporral ízesítjük.

Palócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
TÁRKONYOS PALÓCLEVES
TÁRKONYOS PALÓCLEVES

A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tejszínes zellerkrémleves
Tejszínes zellerkrémleves

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a kru...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pulyka - Magyaros pulykaaprólék leves - OK
Pulyka - Magyaros pulykaaprólék leves - OK

1. Az olajban apróra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, beletesszük a zúzát és az aprólékot, megszórjuk pirospaprikával, vízzel felengedjük és megsózzuk. 2. Amikor a hús félig m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilona
Zöldborsó krémleves
Zöldborsó krémleves

A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üvegesre pirítjuk rajta a hagymát Hozzáadjuk a zöldborsót, és a lisztet, majd 1-2 percen át összepirítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk