0,5 kg füstölt sonka
3 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 cs leveszöldség
4 db krumpli
3 db gulyáskocka, gulyáskrém
pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél, lestyán, petrezselyem, bors
1 cs csipetke
2 db konzerv párolt bab (fehér, vörös)
tejföl
1. Hagymát olajon megdinszteljük a paradicsommal és a sonkával. Levesszük a tűzről, megszórjuk 1 ek. pirospaprikával.
2. Zöldségek, fokhagyma, fűszerek.
3. Mikor már a zöldségek félkészek, megy bele a csipetke.
4. Végül a babok.
5. Tejföllel tálaljuk.
A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megpirítom, majd hozzáteszem a vékony csíkokra vágott zellert, édesburgonyát és burgonyát. Átforgatjuk a hagymás olajon, majd...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűKettévágom a kelkáposztát, durván a fele fog kelleni. Felszeletelem ujjnyi csíkokra, a kemény részeket kihagyom belőle. Lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karalábét megpucoljuk, és felkockázzuk (én most a töltött karalábénál megmaradt "karalábébelet" használtam fel). A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a karalábét hozzáadjuk, és eg...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojást felverjük, és a liszttel, csipet sóval és pici vízzel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és csipetkét szaggatunk belőle. Egy gyúródeszkára terítjük és megszárítjuk. A tejet felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű