Családireceptkönyv.hu

Palóc leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg ürühús
40 dkg burgonya
70 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
babérlevél
kapor
zsír
liszt
tejföl

Elkészítés:


Először pörköltalapot készítünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron alaposan megdinszteljük. (Ha megsózzuk a hagymát, jobban megpuhul.) Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockára vágott, előzőleg leforrázott húst. Kevés vízzel felengedjük pont úgy, mint a pörköltet, és félpuhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk és az elkapart fokhagymával ízesítjük.

Közben előzőleg birkacsontból elkészített csontlében félpuhára főzzük a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát, melyhez hozzáadjuk a babérlevelet is. Amikor a hús is és a zöldségek is félig megfőttek, összeöntjük. és együtt főzzük készre a levest. Amikor minden megpuhult, egy kis zsíron kevés liszttel világos rántást készítünk, és a leveshez keverjük. A végén tejföllel, kaporral ízesítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bartha
Újházy-tyúkhúsleves
Újházy-tyúkhúsleves

Tegyük bele az egész csirkét egy fazékba, és engedjük fel háromnegyedéig vízzel. Forraljuk fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedjük le róla. A répákat, a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Gomba - Magyaros gombaleves - OK
Gomba - Magyaros gombaleves - OK

1. A felhevített vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, a zöldséget, és egy csésze vizet ráöntve néhány percet pároljuk, zúzott fokhagymával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csirkebecsinált leves
Csirkebecsinált leves

A csirkeaprólékot megmosom és kis darabokra vágom. A megpucolt zöldségeket keskeny hasábokra vágom. A vöröshagymát picire metélem és felforrósított olajon üvegesre pirítom. A lángr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FRANKFURTI LEVES
FRANKFURTI LEVES

A finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban félig megpirítjuk,a reszelt fokhagymát is belekeverjük,majd beletesszük a metéltre vágott kelkáposztát.Sózzuk,borsózzuk,pici piros papri...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk