Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Palóc leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg ürühús
40 dkg burgonya
70 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
babérlevél
kapor
zsír
liszt
tejföl

Elkészítés:


Először pörköltalapot készítünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron alaposan megdinszteljük. (Ha megsózzuk a hagymát, jobban megpuhul.) Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockára vágott, előzőleg leforrázott húst. Kevés vízzel felengedjük pont úgy, mint a pörköltet, és félpuhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk és az elkapart fokhagymával ízesítjük.

Közben előzőleg birkacsontból elkészített csontlében félpuhára főzzük a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát, melyhez hozzáadjuk a babérlevelet is. Amikor a hús is és a zöldségek is félig megfőttek, összeöntjük. és együtt főzzük készre a levest. Amikor minden megpuhult, egy kis zsíron kevés liszttel világos rántást készítünk, és a leveshez keverjük. A végén tejföllel, kaporral ízesítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Marha - Húsleves 1 - OK
Marha - Húsleves 1 - OK

1. A húst leöblítjük, a csont közepén lévő velőt bedörzsöljük sóval, hogy fövés közben ki ne pottyanjon. 2. Felöntjük 3 liter hideg vízzel, felforraljuk, első habját leszedjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csülkös bableves
Csülkös bableves

A babot előző nap este megmosod és hideg vízbe beáztatod. A csülköt megmosod, szükség szerint megtisztítod. Ha erősen sózott, célszerű beáztatni, hogy a fölösleges só oldódjon ki...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Birsalmás bableves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Birsalmás bableves

Előző este beáztatjuk a babot, a felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, átmossuk és 2-3 liter hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és egészben a p...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi tárkonyos raguleves
Erdélyi tárkonyos raguleves

Forró olajon kevergetve párolni kezdjük az apróra vágott zöldségeket (tetszés szerint), majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkeszárnyat,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk