2 db kacsa farhát (1,2 kg), 1 csomag kacsa szárnytő (1,3 kg), 1 csomag leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, 2 kis fej vöröshagyma, petrezselyem zöld, zeller, 3 gerezd fokhagyma), só, szemes bors, lestyán, egy TV paprika, Erős pista ízlés szerint
A húst megmossuk, majd az edénybe rakjuk. Rátesszük a megpucolt zöldségeket. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje és fűszerezzük.
Ha elkezd forrni, visszavesszük a gázt annyira, hogy csak gyöngyözzön. (Így szép tiszta és nem zavaros lesz.)
1,5 - 2 órát főzzük.
Tipp:
1. A habot a levesről nem feltétlen kell szűrni, főzés közben kanállal is le lehet szedni.
2. Ha a fentiek szerint járunk el, akkor a tészta is főhet egyből a levesben.
Ebben az esetben a tésztát elég 10 percig főzni.
3. Ha valaki nem szereti a túl zsíros levest, ha meghült a leves, leszedheti a zsírt, amit későbbi főzéskor jól hasznosíthat.
A birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba. Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből ha...
Elkészítési idő: 30 percegy masik eedenyben megdinsztolod a z aprora vagott hagymat, repat , zellert kaliforniai paprikat es feherrepat egy kis olajon es hozzaontod a leveshez. A paradicsomot lereszeled e...
Elkészítési idő: