Családireceptkönyv.hu

Öreglebbencs-Slambuc


Írta:

Elk. idő: 15-30 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg szárított lebbencstészta,
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír,
egy kis fej vöröshagyma,
40 dkg burgonya,
pi­rospaprika

Elkészítés:


1. A zsiradékot megforrósítjuk és a széttört lebbencstésztát zsemleszínűre
pirítjuk.
2. Közben hozzáad­juk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és
kétszer annyi vízzel felengedjük.
3. Beletesszük a karikára vágott nyers burgo­nyát, megsózzuk és befedve,
csendesen főzzük, majd a tűzhely szélére húzva duzzadni hagyjuk,
amíg a levét teljesen felszívja.

Trükkök, tippek, praktikák:


Még finomabb, ha zsiradék helyett 10 dkg füstölt szalonnát megpirítjuk és annak zsírján pirítjuk meg a tésztát.

Nem kavarjuk, hanem az edényt rázogatjuk, és végül gyengén lesütjük, hogy a tészta szikkadt legyen. Nyáron egy zöldpapri­kát is főzzünk bele. Salátával önálló étel.

Öreglebbencs-Slambuc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Marha - Bakonyi betyárleves - OK
Marha - Bakonyi betyárleves - OK

1. A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. 2. Sóval, egész borssal ízesítjük. 3. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tojásleves
Tojásleves

Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pir...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
TÁRKONYOS KRUMPLILEVES
TÁRKONYOS KRUMPLILEVES

A hust felteszem foni, amikor felfott,akkor a vizet leontom rola, es ujra vizet ontok ,majd vissza teszem foni Amikor megfott,kiveszem a hust es felreteszem A krumplit kockakra v...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dea
Burgonyakrémleves
Burgonyakrémleves

Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a kockákra vágott burgonyát és felöntjük a vízzel (vagy alaplével).Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk