Családireceptkönyv.hu

Öreglebbencs-Slambuc


Írta:

Elk. idő: 15-30 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg szárított lebbencstészta,
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír,
egy kis fej vöröshagyma,
40 dkg burgonya,
pi­rospaprika

Elkészítés:


1. A zsiradékot megforrósítjuk és a széttört lebbencstésztát zsemleszínűre
pirítjuk.
2. Közben hozzáad­juk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és
kétszer annyi vízzel felengedjük.
3. Beletesszük a karikára vágott nyers burgo­nyát, megsózzuk és befedve,
csendesen főzzük, majd a tűzhely szélére húzva duzzadni hagyjuk,
amíg a levét teljesen felszívja.

Trükkök, tippek, praktikák:


Még finomabb, ha zsiradék helyett 10 dkg füstölt szalonnát megpirítjuk és annak zsírján pirítjuk meg a tésztát.

Nem kavarjuk, hanem az edényt rázogatjuk, és végül gyengén lesütjük, hogy a tészta szikkadt legyen. Nyáron egy zöldpapri­kát is főzzünk bele. Salátával önálló étel.

Öreglebbencs-Slambuc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos-tárkonyos csirkeraguleves gombával cipóban
Citromos-tárkonyos csirkeraguleves gombával cipóban

A tisztított hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg tárkonnyal. Kicsit pirítsuk, amíg kifehéredik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májgaluska májkonzervből
Májgaluska májkonzervből

kis doboz májkonzervet elkeverünk 1 egész tojással, 2 evőkanál zsemlemorzsával, apróra vágott hagymával (mogyorónyi hagymapéppel), esetleg kevés törött borssal. Kávéskanállal kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
falusi májgaluska
falusi májgaluska

A májat megmossuk, leszárítjuk, az erektől megtisztítva feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemle héját lereszeljük (morzsaként felhasználható a galusk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: henimokus
Zöldségleves gombával
Zöldségleves gombával

A zöldségeket felkarikázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a répákat, a gombát és az apróra vágott hagymát. Ha kész, megszórjuk 1 csapott evőkanál lis...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk