40 dkg szárított lebbencstészta,
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír,
egy kis fej vöröshagyma,
40 dkg burgonya,
pirospaprika
1. A zsiradékot megforrósítjuk és a széttört lebbencstésztát zsemleszínűre
pirítjuk.
2. Közben hozzáadjuk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és
kétszer annyi vízzel felengedjük.
3. Beletesszük a karikára vágott nyers burgonyát, megsózzuk és befedve,
csendesen főzzük, majd a tűzhely szélére húzva duzzadni hagyjuk,
amíg a levét teljesen felszívja.
Még finomabb, ha zsiradék helyett 10 dkg füstölt szalonnát megpirítjuk és annak zsírján pirítjuk meg a tésztát.
Nem kavarjuk, hanem az edényt rázogatjuk, és végül gyengén lesütjük, hogy a tészta szikkadt legyen. Nyáron egy zöldpaprikát is főzzünk bele. Salátával önálló étel.
A megmosott húst, csontot hideg vízben felrakom főni, a 2 evőkanál sót hozzáadom. (A víz kb. a fazék feléig ér). Ha felforr, szűrőkanállal leszedem a habot. Ezután hozzáadom a meg...
Elkészítési idő: kb. 3 óraA hagymát kockázzuk,zsíron dinszteljük,hozzáadjuk a piros paprikát majd a megpucolt kockázott burgonyát,karikázott kolbászt,meg a többi fűszert is.A rántást megcsináljuk az olajat...
Elkészítési idő:Keverd össze a kókusztejet, a csirkehús levest, a sót, a cukrot, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a citromnádat, a kaffir lime leveleket, a chili szószt és főzd fel lassú tűzön...
Elkészítési idő: