60 dkg törpeharcsa
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
10 kg zöldborsó
15 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
5 dkg karfiol
5 dkg brokkoli (vagy bármilyen zöldség vegyesen)
10 dkg csiperkegomba
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
tárkony ízlés szerint
1 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál liszt
1 ek citromlé (ízlés szerint)
A hagymát apróra vágva, kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, gombát, felöntjük vízzel, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Félig (roppanósra) megfőzzük.
Hozzáadjuk a kockára vágott harcsafilét. Készre főzzük, majd a tejszín-tejföl-liszt keverékkel behabarjuk.
Citromlével, esetleg még kevés tárkonnyal ízesítjük.
A virslis krumplileves elkészítéséhez a zsírt felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. 3 perc dinsztelés után hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket hámoztam és szeleteltem. Csak négyféle zöldséget használtam, kétszínű (narancs és citromsárga) répát, brokkolit és karfiolt. Apró húsgombócokat készítettem: A darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kisebb hagymát apróra vágunk és 2 kanál olajon kicsit megfonnyasztjuk. Hozzádunk fél kiló friss, vagy fagyasztott borsót, 1 szál sárgarépát és zöldséget megtísztítva, karikára vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a kockára vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű