2 szelet szalonna kis kockákra, 1 nagy fej hagyma apróra vágva, só, bors, pirospaprika ízlés szerint, 3 nagyobb - de nem óriási - burgonya egyben hagyva. A szalonnát kiolvasztjuk, (ha túl sok lesz a zsírja, akkor kanalazzuk le róla, mielőtt a hagymát rászórjuk, jó lesz az még a gombóckákhoz) az apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk rajta, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd felöntjük kb. 3 liternyi vízzel, amikor az alaplé már felforrt, beletesszük a burgonyákat és addig főzzük, míg a burgonyák meg nem főttek. A maradék lével a lábast lehúzzuk a tűzről és a kivett burgonyákat megtörjük, kicsit kihűtjük, hogy a kezünk elbírja a gyúrást :D, majd 2 tojást, 6 púpozott evőkanál lisztet, kávéskanál sót, ízlés szerint borsot (és egy kis maradék zsiradékot ha maradt) gyúrjuk össze úgy, hogy azért már ne ragadjon a kezünkre, de még jó puha maradjon a tésztánk.... Az egész masszából kis gombócokat formáljunk, majd az egész gombóctömeget a már forró levesalapba (amit időközben azért az elfőtt levet pótoltuk) tesszük és megvárjuk amíg a gombócok szépen feljönnek a leves tetejére.... Ezután még kb 5-6 percet főzzük, majd tálalhatjuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Kevés olíva olajon megdinszteljük. A répát és a zellert falatnyi kockára vágjuk, majd a borsóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeaprólékot és a zöldségeket alaposan mossuk meg. Zsiradékon, alacsony fokozaton, fedő alatt pároljuk meg a csirkeaprólékot, ezután tegyük hozzá a felkarikázott zöldségeket é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajon megpároltam 3 fej szelt hagymát, öt gerezd nyúzott fokhagymát. Felöntöttem vízzel, vegeta, bors, leveskocka. Amikor teljesen szét főtt, turmixoltam, egy főzőtejszínt kevertem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű