menu

Családireceptkönyv.hu

Gombóc leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 szelet szalonna kis kockákra, 1 nagy fej hagyma apróra vágva, só, bors, pirospaprika ízlés szerint, 3 nagyobb - de nem óriási - burgonya egyben hagyva. A szalonnát kiolvasztjuk, (ha túl sok lesz a zsírja, akkor kanalazzuk le róla, mielőtt a hagymát rászórjuk, jó lesz az még a gombóckákhoz) az apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk rajta, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd felöntjük kb. 3 liternyi vízzel, amikor az alaplé már felforrt, beletesszük a burgonyákat és addig főzzük, míg a burgonyák meg nem főttek. A maradék lével a lábast lehúzzuk a tűzről és a kivett burgonyákat megtörjük, kicsit kihűtjük, hogy a kezünk elbírja a gyúrást :D, majd 2 tojást, 6 púpozott evőkanál lisztet, kávéskanál sót, ízlés szerint borsot (és egy kis maradék zsiradékot ha maradt) gyúrjuk össze úgy, hogy azért már ne ragadjon a kezünkre, de még jó puha maradjon a tésztánk.... Az egész masszából kis gombócokat formáljunk, majd az egész gombóctömeget a már forró levesalapba (amit időközben azért az elfőtt levet pótoltuk) tesszük és megvárjuk amíg a gombócok szépen feljönnek a leves tetejére.... Ezután még kb 5-6 percet főzzük, majd tálalhatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csontleves daragaluskával
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Csontleves daragaluskával

Egy fazékban, hideg vízben feltesszük a csontot főni. Amikor a víz felhabosodott, a csontot kivesszük, leöblítjük, majd tiszta vízben újra feltesszük főni. Körülbelül 4 liter vízze...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös bableves füstölt hússal
Tejfölös bableves füstölt hússal

A babot ellőtte levő este beáztatjuk,másnap oda rakjuk főni 1,5-2 l hideg vízbe,kockázzuk bele a füstölt húst,rakjuk hozzá az apró kockára vágott hagymát ,fokhagymát,és a fűszereke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Zöldborsós húsgombócos leves recept
Zöldborsós húsgombócos leves recept

A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
EGYSZERŰ ZÖLDSÉGLEVES
EGYSZERŰ ZÖLDSÉGLEVES

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. 2 evőkanál olajat megforrósítunk, beletesszük a zöldségeket, a hagymát, a burgonyát, végül a zöldborsót. Pároljuk, kevés sóval, borssal...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk