A leveshez
1 evőkanál sertészsír
60 g szalonna (füstölt)
1 nagy fej vöröshagyma
4 teáskanál só
4 csipet fehérbors (őrölt)
500 g sertéscomb
1 db paradicsom
1 db TV paprika
2 evőkanál fűszerpaprika
300 ml víz (hideg)
250 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
150 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
200 g gomba - csiperke/sampion
1 csokor petrezselyemzöld
1700 ml víz
200 ml tejföl (20%-os)
1 púpozott evőkanál búzaliszt
A csipetkéhez
100 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 csipet só
A ghee-n megpirítjuk kicsit a lisztet. Rögtön beleöntjük a paradicsomot, majd még a vizet és a cukrot, felforraljuk és kész.
Elkészítési idő:fonnyassz póréhagymát egy fazékban kevés olívaolajon, majd dobáld rá a sárgarépát és a zellert. Kicsit pirítsd őket, majd öntsd fel zöldségalaplével. Ez lehet fűszerezett forró víz...
Elkészítési idő:elkészítés A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával...
Elkészítési idő: