A leveshez
1 evőkanál sertészsír
60 g szalonna (füstölt)
1 nagy fej vöröshagyma
4 teáskanál só
4 csipet fehérbors (őrölt)
500 g sertéscomb
1 db paradicsom
1 db TV paprika
2 evőkanál fűszerpaprika
300 ml víz (hideg)
250 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
150 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
200 g gomba - csiperke/sampion
1 csokor petrezselyemzöld
1700 ml víz
200 ml tejföl (20%-os)
1 púpozott evőkanál búzaliszt
A csipetkéhez
100 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 csipet só
A kis kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzzük, közben ételízesitős vízben elkezdjük főzni a karikára vágott répát. Olajon apróra vágott hagymát pirítunk. A krumplit összetörj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzik és kis kockákra vágjuk. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a húst, meghintjük sóval, borssal...
Elkészítési idő: 45-60 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, és pakold egy vajjal kikent tűzálló tálba. A vöröshagymákat hámozd meg, negyedeld fel, a fokhagymafejet pedig keresztben vágd el. A fűszernö...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű