1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
50 dkg sárgarépa, reszelve
1,5 liter átszűrt húsleves vagy csirkealaplé
1 kávéskanál őrölt koriander
40 dkg karfiolrózsa, apró falatokra vágva
2 dl kókusztej
fél kezeletlen citrom, reszelt héja
só és frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
natúr tökmag
A gyerekek számára semleges ízű, furcsa szagú karfiolt a szép színű sárgarépával és az izgalmas aromájú őrölt korianderrel társítjuk ebben az ízletes levesben.
Elkészítés
1. Egy leveses fazékban közepes lángon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üveges, hozzászórjuk a reszelt sárgarépát. Enyhén megsózzuk, és nagy lángon, kevergetve kissé lepirítjuk a répát.
2. Felöntjük a csirkealaplé felével, sózzuk, borsozzuk, őrölt korianderrel ízesítjük, majd felforraljuk, és lefedve 10 percig főzzük. Ekkor a lábost levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesre turmixoljuk a puha sárgrépát.
3. Ezután visszatesszük a lábost a tűzre, felöntjük a sárgarépapürét a maradék húslevessel. A lábosba szórjuk a karfiolfalatokat is, aztán a lábost újra lefedjük, és addig főzzük a levest, amíg a karfiol is megpuhul.
4. Végül elkeverjük benne a kókusztejet és a citrom reszelt héját, majd tökmaggal megszórva tálaljuk.
4 adag lesz belőle.
1. Egy közepes lábasban a cukrot feltesszük olvadni, közepes hőfokon. Nem kevergetjük, csak mikor már elkezd aranyszíne lenni, és majdnem az egész felolvadt! 2. Közben a megmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét, répát meghámozzuk. A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk. Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel. Ha kell, sózzuk, de szerintem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húsos csontot egy nagyobb fazékban, kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket (zeller...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, és a gombát is szeleteljük fel. A zöldségzöldet és a tárkonyt vágjuk apróra. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, és só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű