Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Répás-korianderes karfiolleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
50 dkg sárgarépa, reszelve
1,5 liter átszűrt húsleves vagy csirkealaplé
1 kávéskanál őrölt koriander
40 dkg karfiolrózsa, apró falatokra vágva
2 dl kókusztej
fél kezeletlen citrom, reszelt héja
só és frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
natúr tökmag

Elkészítés:


A gyerekek számára semleges ízű, furcsa szagú karfiolt a szép színű sárgarépával és az izgalmas aromájú őrölt korianderrel társítjuk ebben az ízletes levesben.

Elkészítés

1. Egy leveses fazékban közepes lángon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üveges, hozzászórjuk a reszelt sárgarépát. Enyhén megsózzuk, és nagy lángon, kevergetve kissé lepirítjuk a répát.

2. Felöntjük a csirkealaplé felével, sózzuk, borsozzuk, őrölt korianderrel ízesítjük, majd felforraljuk, és lefedve 10 percig főzzük. Ekkor a lábost levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesre turmixoljuk a puha sárgrépát.

3. Ezután visszatesszük a lábost a tűzre, felöntjük a sárgarépapürét a maradék húslevessel. A lábosba szórjuk a karfiolfalatokat is, aztán a lábost újra lefedjük, és addig főzzük a levest, amíg a karfiol is megpuhul.

4. Végül elkeverjük benne a kókusztejet és a citrom reszelt héját, majd tökmaggal megszórva tálaljuk.

4 adag lesz belőle.

Répás-korianderes karfiolleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csirkehúsleves alaprecept
Csirkehúsleves alaprecept

• Az átmosott, lecsepegtetett levesaprólékot tedd fel főni egy nagy levesesfazékban közepes lángon, bőséges vízben. • Ha felforrt, és van habja, azt szedd le róla, és tedd bele a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ragu leves
Ragu leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldségleves gazdagon
Zöldségleves gazdagon

1. A répákat, gombákat felkockázzuk, és kevés olajon a borsóval megdinszteljük. 2. Felöntjük vízzel. 3. Sóval és leveskockával ízesítjük. 4. Amikor felforrt, belerakjuk az apró...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réffy
Provanszi leves
Provanszi leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk