Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bakonyi tarhonyaleves. Megnyalod utána mind a tíz uj


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
10-15 dkg tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma

kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)
fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)
2 közepes burgonya
Hirdetés


10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl
petrezselyemzöld

Elkészítés:


Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. 15-20 perc elteltével a tűzre visszatéve beletesszük a zöldséget és a krumplit.

A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.

A tejfölt belehabarjuk, a levest ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, mindenképpen főzd meg!

Bakonyi tarhonyaleves. Megnyalod utána mind a tíz uj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbableves(kezdőknek)
Zöldbableves(kezdőknek)

Friss zöldbabból finomabb, mint mireltből, de a mirelt hamarabb megpuhul. Anyukám ecettel és tejföllel csinálta, de én a férjem ízlése szerint, borsodiasan készítem: se ecet, se t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkeraguleves - tárkonyos
Csirkeraguleves - tárkonyos

1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. 2. Egy lábosban felhevítjük az olajat, és a húst fehéredésig pirítjuk. 3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. 4. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulyka - Pulykagulyás - OK
Pulyka - Pulykagulyás - OK

1. A húst és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. 2. A pulykát apró kockára vágjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. 3. A krumplit, a karalábét, a zellert felkockázzuk, a vörösha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Paradicsomleves
Paradicsomleves

Olajon megpirítom a felkockázott hagymást és zsemle színű rántást készítek a lisztből, vigyázva, hogy ne égjen meg. Felöntöm kb. 2 dl vízzel, és hozzáöntöm a közepesen sűrű paradic...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk