víz
liszt
olaj
só,köménymag,pirospaprika
tojás
Rántást készítek (a kb 2 ek lisztet megpirítok kevés olajon),lehúzom a tűzről, megpaprikázom, majd felöntöm hideg vízzel (kb 1,5 l). Sózom,megszórom őrült köménnyel, majd felforralom. A tojást felverem, és a forró levesbe csorgatom. Még egy percig főzöm,és kész.
Forró rántást hideg vízzel kell kikeverni, ha forró vízzel akarom felönteni,akkor le kell hűteni a rántást, hogy ne csomósodjon össze.
A kaprot apróra vágjuk. A vajjal (vagy zsírral) és liszttel világos rántást készítünk, beletesszük a kaprot, és kicsit meghervasztjuk. Feleresztjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk, ét...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket csepegtessük le, a vegyes befőtt levét mindenképpen fogjuk fel, mert azzal öntjük fel. A mézet karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a gyümölcsöket. Egy kicsit pirítsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegpucoljuk a zöldségeket, a sárgarépát felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát és a burgonyát nagyobb szeletekre vágjuk, a csípős zöldpaprikát félbevágjuk, az egy ge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábasba, adj hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű