Családireceptkönyv.hu

Burgonyakrémleves baconnal


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g burgonya
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 ml tejföl (20%-os)

feketebors (őrölt)
1 csipet szerecsendió (őrölt)
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
A tetejére
50 g szalonna, bacon (nyers)
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és egy lábasba feltesszük főzni. Épp csak annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A csipet szerecsendiót, babérlevelet is hozzáadjuk.
Ha a burgonyánk puhára főtt kb. 30erc alatt, kivesszük a babérleveleket és botmixerrel pépesítjük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet csomómentesre.
A tejfölös habarást hozzáadjuk a pürésített burgonyához, elkeverjük, majd forralunk rajta egyet kb. 2 perc. Ezután vízzel, fűszerekkel még beállítjuk tökéletesre az ízt és a sűrűséget.
Saját zsírján, vagy egy kevés olajon megpirítjuk a bacont.
Tálaljuk a levest.

Burgonyakrémleves  baconnal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Gazpacho / spanyol zöldségleves
Gazpacho / spanyol zöldségleves

A leveskockából zöldséglevest főzünk. A zöldségeket kicsi darabokra vágjuk és a kenyérrel vagy a zsemlemorzsával összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az olajat, a fűszereket, és megint öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fácánleves gombóccal
Fácánleves gombóccal

A megmosott, feldarabolt fácánt a belsőségekkel együtt hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répaféléket, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Almaleves habgaluskával
Almaleves habgaluskával

A megmosott, meghámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros, fűszeres vízben feltesszük főni addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Közben a tejfölből és a lisztből...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Hal - Dunai halászlé 6 - OK
Hal - Dunai halászlé 6 - OK

1. A fejekből kipattintom a keserűfogakat. 2. A fejet, farkat az apróra vágott hagymával együtt 2 liter vízbe felteszem főni. 3. Mikor forr beleteszem a paprika felét, vala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk