menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyakrémleves baconnal


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g burgonya
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 ml tejföl (20%-os)

feketebors (őrölt)
1 csipet szerecsendió (őrölt)
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
A tetejére
50 g szalonna, bacon (nyers)
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és egy lábasba feltesszük főzni. Épp csak annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A csipet szerecsendiót, babérlevelet is hozzáadjuk.
Ha a burgonyánk puhára főtt kb. 30erc alatt, kivesszük a babérleveleket és botmixerrel pépesítjük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet csomómentesre.
A tejfölös habarást hozzáadjuk a pürésített burgonyához, elkeverjük, majd forralunk rajta egyet kb. 2 perc. Ezután vízzel, fűszerekkel még beállítjuk tökéletesre az ízt és a sűrűséget.
Saját zsírján, vagy egy kevés olajon megpirítjuk a bacont.
Tálaljuk a levest.

Burgonyakrémleves  baconnal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A húst ,gombát és a zöldségeket kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A burgonyát megfőzzük, kihűtjük. A vajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a kockákra vágott húst és fehéredé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös zöldbableves
Tejfölös zöldbableves

A zöldbabot tisztítsd meg, s vágd kb. 2 centis darabokra, majd sós vízben főzd puhára. Közben az olajjal és a liszttel készíts zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverd bele a fin...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Tejfölös bableves füstölt hússal
Tejfölös bableves füstölt hússal

Előző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Grizgaluska
Grizgaluska

1 tojás fehérjéből habot verünk. Amikor kemény, beletesszük a sárgáját. Annyi grizt adunk hozzá, hogy puha maradjon (kb. 3 evőkanálnyi). A fővő levesbe kávéskanállal kiformálva bef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk