Káposzta kb 25 dkg. Sárgarépa 1 szál kb15 dkg.
Fehérrépa 1 szál kb. 10 dkg. Hagyma kis fej kb. 5 dkg
1 virsli kb. 10 dkg. Ételízesítő, petrezselyem Kalória táblázat
Káposzta kb.25dkg 325kJ 77kcal
Sárgarépa kb 15dkg 219kJ 53kcal
Fehérrépa kb 10dkg 107kJ 26kcal
Hagyma kb 5dkg 82kJ 20kcal
Virsli kb10dkg 967kJ 231kcal
Összesen : 1700kJ 407kcal
1 főre számítva: 850kJ 203kcal
A hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, egy nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.Ételízesítővel ízesítjük. 10 percig forraljuk, majd lassú tűzön 20-30 perc alatt puhára főzzük.
Elkészítés menete: Mint a zöldségleveseket általában, ezt sem lesz bonyolult összedobnod. A répákat tisztítsd meg, a borsót mosd át alaposan, a hagymát pedig pucold meg és kock...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 evőkanál olajon megpirítok 1 evőkanál lisztet, 1 dl vízzel felöntöm, majd hozzáadom az 1 l-es paradicsom ivólevet. Felforralom. Ízlés szerint ízesítem cukorral (só nem kell bele,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát apró kockára vágjuk, a húst felkockázzuk. A hagymát a mangalica zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a babérlevelet és a kockára vág...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és petrezselymet felkarikázzuk, a zellert, krumplit és vöröshagymát kockákra vágjuk. Ezeket étolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az egész pap...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű