4-6 db sárgarépa
1-2 db db fehérrépa,
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
víz
4 evőkanál olaj
2 db krumpli
ételízesítő, só, őrölt bors, kurkuma
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
A zöldségeket apróra vágjuk, 10 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük.
Turmix gépben pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe. Mivel nagyon sűrű lesz, annyi vizet öntünk hozzá, hogy leves állaga legyen.
Ízlés szerint ízesítjük ételízesítővel, őrölt borssal, kurkumával és ha kell még sóval.Kikeverjük a lisztet a tejföllel és ha újra felforrt behabarjuk .
Fokhagymás pirított zsemlekockával tálaltam
1. Egy kiló sertéscsontot megmosok, lecsöpögtetem, majd feldarabolva egy tepsibe rakom. Legalább 10 perces előmelegítéssel felforrósított sütőbe teszem, és erős lángon 15 percig pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét meg mossuk és feltesszük egy fazékba,hogy a víz ellepje és lassú tűzön hagyjuk főlni.Hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket,és hagyjuk főni amíg a csirkehús el nem váli...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a zöldségeket. Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni. Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzáválokat tetszölegesen földaraboljuk és egy nagyobb fazékban tesszük, majd kb 2 liter vizzel fölengedjük és mindent puhára fözzünk forrástol számitva kb 40 perc. Közben elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű