4-6 db sárgarépa
1-2 db db fehérrépa,
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
víz
4 evőkanál olaj
2 db krumpli
ételízesítő, só, őrölt bors, kurkuma
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
A zöldségeket apróra vágjuk, 10 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük.
Turmix gépben pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe. Mivel nagyon sűrű lesz, annyi vizet öntünk hozzá, hogy leves állaga legyen.
Ízlés szerint ízesítjük ételízesítővel, őrölt borssal, kurkumával és ha kell még sóval.Kikeverjük a lisztet a tejföllel és ha újra felforrt behabarjuk .
Fokhagymás pirított zsemlekockával tálaltam
A lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt húst vagy csontot előre főni te...
Elkészítési idő:A tyúkot részekre vágjuk és 3 liter vízben kb. fél óráig főzzük. Hozzáadjuk a tisztított és összevágott zöldségeket, a 4 db MAGGI Tyúkhúsleves kockát, a pár szem borsot, a félbevág...
Elkészítési idő:Tegyük bele az egész csirkét egy fazékba, és engedjük fel háromnegyedéig vízzel. Forraljuk fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedjük le róla. A répákat, a...
Elkészítési idő: 2 óra