Családireceptkönyv.hu

Vegyes zöldség krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-6 db sárgarépa
1-2 db db fehérrépa,
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
víz
4 evőkanál olaj
2 db krumpli
ételízesítő, só, őrölt bors, kurkuma
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt

Elkészítés:




A zöldségeket apróra vágjuk, 10 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük.
Turmix gépben pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe. Mivel nagyon sűrű lesz, annyi vizet öntünk hozzá, hogy leves állaga legyen.
Ízlés szerint ízesítjük ételízesítővel, őrölt borssal, kurkumával és ha kell még sóval.Kikeverjük a lisztet a tejföllel és ha újra felforrt behabarjuk .

Fokhagymás pirított zsemlekockával tálaltam

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös lencseleves füstölthússal
Tejfölös lencseleves füstölthússal

A lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt húst vagy csontot előre főni te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Újházi tyúkhúsleves
Újházi tyúkhúsleves

A tyúkot részekre vágjuk és 3 liter vízben kb. fél óráig főzzük. Hozzáadjuk a tisztított és összevágott zöldségeket, a 4 db MAGGI Tyúkhúsleves kockát, a pár szem borsot, a félbevág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bartha
Újházy-tyúkhúsleves
Újházy-tyúkhúsleves

Tegyük bele az egész csirkét egy fazékba, és engedjük fel háromnegyedéig vízzel. Forraljuk fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedjük le róla. A répákat, a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk