menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus zöldborsóleves Tündértől


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg kifejtett zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
3 szál sárgarépa
3 szál zöldség
olaj vagy zsír
1 ek liszt

pirospaprika
ízlés szerint ételízesítő
10 dkg reszelt tészta vagy vajgaluska

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
Kevés zsiradékon átfuttatjuk a felkarikázott zöldségeket és a zöldborsót.
Liszttel meghintjük, megkavarjuk, picit megpirítjuk, a tűzről lehúzzuk, majd pirospaprikával megszórjuk, és vízzel felöntjük. Főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ízesítjük sóval, ételízesítővel. Beletesszük a csokor petrezselyemzöldet.
Elkészítjük a tésztát a levesbe. Reszelt tészta: 1 tojást és annyi lisztet, amennyit a tojás felszed, pici sót összekeverünk, és amikor összeáll, lereszeljük . Vajgaluska: 10 dkg vajgaluskához 5 dkg puha vajat dolgozzunk össze a tojással és 1 csipet sóval, majd adjuk hozzá a lisztet. A krémes állagú tésztát teáskanállal szaggassuk bele a levesbe.
Amikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a reszelt tésztát vagy a vajgaluskát. Majd pár percig forraljuk össze a levest. Jó étvágyat!

Klasszikus zöldborsóleves Tündértől

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Márta
Erdélyi tárkonyos leves
Avatar Márta Kedvelnék
Erdélyi tárkonyos leves

Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük. Amikor a hús már félig megpuhult, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Fahéjas szilvaleves
Fahéjas szilvaleves

A szilvát kimagozzuk, negyedeljük. A vízben a szegfűszegel és cukorral együtt forrástól számított 5 percig főzzük. Beleöntjük a tejszínből és lisztből készült habarást, besűrít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szárazbableves
Szárazbableves

1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni. 2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Csirkefalatok krémsajtos bundában recept
Csirkefalatok krémsajtos bundában recept

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk