1 csokor bouquet garni
2 szál tisztított póréhagyma
50 dkg tisztított sárgarépa
100 dkg marhahátszín
100 dkg csirke
40 dkg báránylapocka
3 db hosszában félbevágott petrezselyemgyökér
vagy
3 db hosszában félbevágott paszternák
2 db szegfűszeg
6 szelet pirított fehérkenyér
4 db félbevágott paradicsom
2 fej hagyma
1 és ¼ dkg sózott szalonna
2 és fél dl száraz fehérbor
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
1. A húsokat és a szalonnát óriási lábosba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon felforraljuk.
2. Ha felforrt, beleöntjük a bort, és hozzáadjuk a fokhagymát, a hagymát, amelybe 1-1 szem szegfűszeget nyomunk, a paszternákot, a paradicsomot, a sárgarépát, a pórét és a fűszercsokrot.
3. Ismét felforraljuk, közben a tetején keletkező habot leszedjük. Kis lángon 120-180 percet főzzük, vagy amíg a húsok teljesen megpuhulnak.
4. Mindegyik tányérba egy-egy szelet pirítóst fektetünk, és erre szedjük a levest. A feldarabolt húst és zöldségeket külön tálon, második fogásként kínáljuk.
BOUQUET GARNI
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
1 db babérlevél
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem
A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.
A karalábét, a sárgarépát, és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd a karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát vágjuk fel apróra, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA brokklit feltesszük párolni. Vagy annyi vízzel ami épp ellepi vagy ha külön készítünk alapot a leveshez akkor bőven mehet víz. Előbbi esetben annyit veszünk ki a léből amivel tur...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűSütőtök krémleves,Elkészítése: a tököt megtisztítjuk, daraboljuk, a fenti képeken is látható módon mézet csorgatunk rá (inkább vegyes virágméz legyen, mert az akácméz főzésre nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű