menu

Családireceptkönyv.hu

PROVENCE-I HÚSLEVES


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csokor bouquet garni
2 szál tisztított póréhagyma
50 dkg tisztított sárgarépa
100 dkg marhahátszín
100 dkg csirke
40 dkg báránylapocka
3 db hosszában félbevágott petrezselyemgyökér
vagy
3 db hosszában félbevágott paszternák
2 db szegfűszeg
6 szelet pirított fehérkenyér
4 db félbevágott paradicsom
2 fej hagyma
1 és ¼ dkg sózott szalonna
2 és fél dl száraz fehérbor
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:


1. A húsokat és a szalonnát óriási lábosba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon felforraljuk.

2. Ha felforrt, beleöntjük a bort, és hozzáadjuk a fokhagymát, a hagymát, amelybe 1-1 szem szegfűszeget nyomunk, a paszternákot, a paradicsomot, a sárgarépát, a pórét és a fűszercsokrot.

3. Ismét felforraljuk, közben a tetején keletkező habot leszedjük. Kis lángon 120-180 percet főzzük, vagy amíg a húsok teljesen megpuhulnak.

4. Mindegyik tányérba egy-egy szelet pirítóst fektetünk, és erre szedjük a levest. A feldarabolt húst és zöldségeket külön tálon, második fogásként kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


BOUQUET GARNI
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
1 db babérlevél
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem
A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spárgakrémleves recept
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék Avatar Zólyominé Varga Mariann Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék Avatar Képesiné Icus Kedvelnék Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Spárgakrémleves recept

Tisztítsd meg a spárgát, vágd 2-3 cm-es darabokra, és néhány szebb hajtást tegyél félre a díszítéshez, és vágd őket ketté hosszában. Aprítsd fel a 2 közepes fej hagymát. Lassú-kö...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Frankfurti leves
Frankfurti leves

Kevés olajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát. Vágd nagyobb darabokra a répát, majd az alapot engedd fel vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, pici köménny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

A fokhagymát és a hagymát megpucolom és felvágom nagyobb darabokra. ‘ liter vízben a leveskockával, sóval, borssal kb. fél órán keresztül főzzük. Elkészítem a rántást (olaj, liszt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulykanyak leves
Pulykanyak leves

Hideg vízben felfőzzük, majd felfővés után lehabozzuk, fűszerezzük. Ezután még 30 percig főzzük, majd beletesszük a zöldségeket és még 30 percig főzzük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk