Családireceptkönyv.hu

PROVENCE-I HÚSLEVES


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csokor bouquet garni
2 szál tisztított póréhagyma
50 dkg tisztított sárgarépa
100 dkg marhahátszín
100 dkg csirke
40 dkg báránylapocka
3 db hosszában félbevágott petrezselyemgyökér
vagy
3 db hosszában félbevágott paszternák
2 db szegfűszeg
6 szelet pirított fehérkenyér
4 db félbevágott paradicsom
2 fej hagyma
1 és ¼ dkg sózott szalonna
2 és fél dl száraz fehérbor
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:


1. A húsokat és a szalonnát óriási lábosba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon felforraljuk.

2. Ha felforrt, beleöntjük a bort, és hozzáadjuk a fokhagymát, a hagymát, amelybe 1-1 szem szegfűszeget nyomunk, a paszternákot, a paradicsomot, a sárgarépát, a pórét és a fűszercsokrot.

3. Ismét felforraljuk, közben a tetején keletkező habot leszedjük. Kis lángon 120-180 percet főzzük, vagy amíg a húsok teljesen megpuhulnak.

4. Mindegyik tányérba egy-egy szelet pirítóst fektetünk, és erre szedjük a levest. A feldarabolt húst és zöldségeket külön tálon, második fogásként kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


BOUQUET GARNI
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
1 db babérlevél
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem
A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Krémes olaszos paradicsomleves
Krémes olaszos paradicsomleves

Főzőedényben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát. Öntsd fel a paradicsomszósszal és a vízzel. Sózd, borsozd, ízesítsd a fűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Sütőtökkrém leves
Sütőtökkrém leves

1. változat elkészítése: A sütőtököt tisztítsuk meg, daraboljuk fel nagyobb darabokra és 1,3 L vízben tegyük fel főni. Sózzuk, ízesítsük szerecsendióval. Mikor puhára főtt, botmix...

Elkészítési idő: gyors!
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Csirkegombóc leves - OK
Csirke - Csirkegombóc leves - OK

1. A gombóchoz a darált csirkehúst összedolgozzuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, a tojással és a fűszerekkel. 2. Egy 3 literes lábasban a vaj felét felhevítjük, me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A leveshez 1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd kb. 1,5...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk