Családireceptkönyv.hu

Hamis gulyás túrós tésztával


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Nyolc adag, egy adag kb. 430 forint

Leveshez:
- füstölt szalonna bőre, ezt főzés előtt alaposan mossuk meg! (ha van pár cm füstölt kolbász, vagy füstölt sonka főzőleve)
- negyed kb. burgonya
- fél tálca zöldséglevesmix, fél vöröshagyma
- negyed kg. szárazbab
- fűszerek, rántáshoz liszt

Tésztához:
- háromnegyed kg tészta
- negyed kg túró
- közepes doboz tejföl
- húsz dkg füstölt szalonna apróra vágva megsütve (szalonna zsírját szűrjük le, ne dobjuk ki, mert pogácsa sütéséhez a legjobb!)

A túrót, tejfölt rövid szavatosságú termékek között akciósan vegyük meg, hiszen két nap alatt elfogyasztjuk!

Elkészítés:


Babot előző este beáztatni. A szalonna bőrt kis vízben felrakni főni, majd fél óra múlva hozzá a babot, kb. újabb fél óra múlva a többi zöldséget, utolsó tíz percben a darabolt burgonyát, végén berántani, fűszerezni (vegeta, bors, pirospaprika)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: kajakóma
Gulyás leves
Gulyás leves

A vöröshagymát apró kockákra vágom. Az előkészített húst 1 cm-es kockákra vágom. A paprikát és a paradicsomot is hasonló méretű kockákra vágom. (télen lecsó alapot teszek bele)...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Májgombóc
Májgombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Bors  leves mandulával
Bors leves mandulával

Mossuk paprika négyfelé, távolítsuk el a magvakat, és a kivágott fehér elválasztó membránok. A bőrös oldal felé elfoglalt alufóliával lemez felfelé és civakodás a forró grill körül...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk