Nyolc adag, egy adag kb. 430 forint
Leveshez:
- füstölt szalonna bőre, ezt főzés előtt alaposan mossuk meg! (ha van pár cm füstölt kolbász, vagy füstölt sonka főzőleve)
- negyed kb. burgonya
- fél tálca zöldséglevesmix, fél vöröshagyma
- negyed kg. szárazbab
- fűszerek, rántáshoz liszt
Tésztához:
- háromnegyed kg tészta
- negyed kg túró
- közepes doboz tejföl
- húsz dkg füstölt szalonna apróra vágva megsütve (szalonna zsírját szűrjük le, ne dobjuk ki, mert pogácsa sütéséhez a legjobb!)
A túrót, tejfölt rövid szavatosságú termékek között akciósan vegyük meg, hiszen két nap alatt elfogyasztjuk!
Babot előző este beáztatni. A szalonna bőrt kis vízben felrakni főni, majd fél óra múlva hozzá a babot, kb. újabb fél óra múlva a többi zöldséget, utolsó tíz percben a darabolt burgonyát, végén berántani, fűszerezni (vegeta, bors, pirospaprika)
Pici olajon megdinsztelem a felvágott hagymát, majd felöntöm alaplével (vagy víz+leveskocka). Sózom, borsozom, majd felforralom. Ha felforrt, botmixerrel összedolgozom (nem kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmindenféle húsból készült levest úgy kezdek, hogy a húsra annyi vizet öntök, hogy éppen csak ellepje. Amikor felforrt, leöntöm. Ha nagyon zavaros a leve, akkor ezt a műveletet újbó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk, majd összeforgatjuk az olajjal. Sütőpapírral bélelt sütőlapra terítjük őket, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 30 perc alatt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmostam és vékony csíkokra vágtam. Megtisztítottam, megmostam és kis darabokra vágtam fel a zöldségeket. A felaprított vöröshagymát az étolajon megfonnyasztottam, majd h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű