menu

Családireceptkönyv.hu

Currys-sárgarépás babkrémleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
50 dkg sárgarépa (kb. 3 db nagy)
2 db babkonzerv (fehér vagy tarka)
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt koriander
1 kk curry
2 dl tej
fél pohár tejföl

Elkészítés:


A répákat hámozzuk, felkarikázzuk, az egyik répa felét lereszeljük, a babkonzervekről a levet leöblítjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
A karikára vágott répákat és a babot rátesszük a hagymára, megszórjuk a fűszerekkel, felengedjük vízzel, és forrás után kis lángon kb. 20 percig főzzük.
Ha megfőttek a zöldségek, a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.
A tűzre visszarakva hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, beleszórjuk a reszelt répát, és egyet rottyantunk rajta.
Metélő- vagy medvehagymával megszórva tálaljuk.

Currys-sárgarépás babkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagyma krém leves:
Fokhagyma krém leves:

A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olasz zöldbabos leves
Olasz zöldbabos leves

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bajor perecleves
Bajor perecleves

Egy lábosban kevés olajon a karikára vágott hagymát aranyszínűre sütöm, majd kiszedem, félreteszem. A maradék olajon megpirítom a felkockázott hagymát, felöntöm a sörrel, felforral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk