1 fej vöröshagyma
50 dkg sárgarépa (kb. 3 db nagy)
2 db babkonzerv (fehér vagy tarka)
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt koriander
1 kk curry
2 dl tej
fél pohár tejföl
A répákat hámozzuk, felkarikázzuk, az egyik répa felét lereszeljük, a babkonzervekről a levet leöblítjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
A karikára vágott répákat és a babot rátesszük a hagymára, megszórjuk a fűszerekkel, felengedjük vízzel, és forrás után kis lángon kb. 20 percig főzzük.
Ha megfőttek a zöldségek, a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.
A tűzre visszarakva hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, beleszórjuk a reszelt répát, és egyet rottyantunk rajta.
Metélő- vagy medvehagymával megszórva tálaljuk.
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...
Elkészítési idő:1. A zöldségeket kisebb-nagyobb darabokra vágjuk. A kókuszzsírt megolvasztjuk belerakjuk a zöldségeket és az apróra metélt zeller- és petrezselyemzöldet. Pár percig dunsztoljuk. Ut...
Elkészítési idő: fél óraA zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. A zsíron a darabolt zöldségeket enyhén megpirítjuk, meghintjük kevés liszttel, összeforgatjuk, majd felöntjük annyi víz...
Elkészítési idő:A húst mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk kis kockákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a húst,...
Elkészítési idő: