menu

Családireceptkönyv.hu

Currys-sárgarépás babkrémleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
50 dkg sárgarépa (kb. 3 db nagy)
2 db babkonzerv (fehér vagy tarka)
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt koriander
1 kk curry
2 dl tej
fél pohár tejföl

Elkészítés:


A répákat hámozzuk, felkarikázzuk, az egyik répa felét lereszeljük, a babkonzervekről a levet leöblítjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
A karikára vágott répákat és a babot rátesszük a hagymára, megszórjuk a fűszerekkel, felengedjük vízzel, és forrás után kis lángon kb. 20 percig főzzük.
Ha megfőttek a zöldségek, a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.
A tűzre visszarakva hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, beleszórjuk a reszelt répát, és egyet rottyantunk rajta.
Metélő- vagy medvehagymával megszórva tálaljuk.

Currys-sárgarépás babkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi gombaleves
Bakonyi gombaleves

A szalonnát parányi kockára aprítjuk, és egy lábasban kisütjük a zsírját.. Mikor már pattog, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, 1 ek olajjal együtt sütjük aranysárgára. megs...

Elkészítési idő: kb. 1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Karalábé leves
Karalábé leves

A vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, kicsit lepirítjuk. Beletesszük a kisebb hasábokra vágott karalábét,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sanyi
Gombaleves(krémjellegű)a la SANYI
Gombaleves(krémjellegű)a la SANYI

A hagymát közepes méretű kockákra vágjuk,majd kevés olajon megfonnyasztjuk,a gombát apró kockára vágjuk a tönk is mehet hozzá. hozzá adjuk a megfonnyasztott hagymához,belekeverjük...

Elkészítési idő: kb 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Sajtkrémes gombaleves
Sajtkrémes gombaleves

megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomómen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk