1 fej vöröshagyma
50 dkg sárgarépa (kb. 3 db nagy)
2 db babkonzerv (fehér vagy tarka)
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt koriander
1 kk curry
2 dl tej
fél pohár tejföl
A répákat hámozzuk, felkarikázzuk, az egyik répa felét lereszeljük, a babkonzervekről a levet leöblítjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
A karikára vágott répákat és a babot rátesszük a hagymára, megszórjuk a fűszerekkel, felengedjük vízzel, és forrás után kis lángon kb. 20 percig főzzük.
Ha megfőttek a zöldségek, a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.
A tűzre visszarakva hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, beleszórjuk a reszelt répát, és egyet rottyantunk rajta.
Metélő- vagy medvehagymával megszórva tálaljuk.
1 fej hagymát szeletekre vágunk, megdinsztelünk, majd a káposztával együtt további 5 percig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, liszttel, felöntjük vízzel, és puhára főzzük....
Elkészítési idő:Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...
Elkészítési idő: