3 evőkanál szezámolaj
150 g csirkemell filé
1 teáskanál gyömbér (friss, reszelt)
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 szál újhagyma
50 g sárgarépa
50 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
1 teáskanál fűszerkeverék - wok
700 ml víz
50 g üvegtészta (szárazon)
1 evőkanál petrezselyemzöld
A csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük.
Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint öntünk hozzá szójaszószt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát. Akinek nincs wokja, az természetesen készítheti más edényben is.
Az újhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát is a húshoz adjuk, majd az egészet kissé átpirítjuk.
Ízlés szerint megszórjuk a kínai fűszerrel, hozzáadjuk a vizet, és az egészet puhára főzzük.
A főzés végén a levesbe tesszük az üvegtésztát. Nem kell sok ideig főzni, pár perc alatt puha lesz. Amikor elkészült, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Forrón tálaljuk az elkészült kínai csirkelevest.
A zsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tisztított,felkockázott zöldségeket (kivétel a brokkoli), 10 perc után a szétvagdosott csirkeszárnyat és a fokhagymát is bel...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk fel egyforma nagyságúakra, (ne legyenek túl aprók, mert akkor szétfőnek Tegyük őket a lábasba a tetejére a húsit felengedjük vízzel tegyü...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk, 4 közepes gombafejet felszeletelünk, meghintjük citromlével, félretesszük, a többit felaprózzuk. A snidlinget le...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, kis darabokra vágjuk. Forró vajon megpároljuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. A tojássárgájával elkeverjük a tejszínt, sót és borsot. Amint a cukki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű