menu

Családireceptkönyv.hu

Palócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg hús
40 dkg burgonya
70 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
babérlevél
kapor
zsír
liszt
tejföl

Elkészítés:


Először pörköltalapot készítünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron alaposan megdinszteljük. (Ha megsózzuk a hagymát, jobban megpuhul.) Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockára vágott, előzőleg leforrázott húst. Kevés vízzel felengedjük pont úgy, mint a pörköltet, és félpuhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk és az elkapart fokhagymával ízesítjük.

Közben előzőleg a csontból elkészített csontlében félpuhára főzzük a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát, melyhez hozzáadjuk a babérlevelet is. Amikor a hús is és a zöldségek is félig megfőttek, összeöntjük. és együtt főzzük készre a levest. Amikor minden megpuhult, egy kis zsíron kevés liszttel világos rántást készítünk, és a leveshez keverjük. A végén tejföllel, kaporral ízesítjük.

Palócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csípős sajtkrémleves
Csípős sajtkrémleves

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük. A zöldséglevest és a tejet apránként hozzáadjuk, sóval, bor...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Frankfurti leves
Frankfurti leves

1. A kelkáposztát megmossuk és felcsíkozzuk. A répát, a krumplit, a zellert és a karalábét meghámozzuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal/UngárAnikó
Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal/UngárAnikó

A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Dunai halászlé
Dunai halászlé

1. Az apróra vágott hagymát a bográcsban 1 liter vízben félóra hosszat főzöm. 2. Beleteszem a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. 3. Megpaprikázom, sózom, annyi ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk