Családireceptkönyv.hu

Palócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg hús
40 dkg burgonya
70 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
babérlevél
kapor
zsír
liszt
tejföl

Elkészítés:


Először pörköltalapot készítünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron alaposan megdinszteljük. (Ha megsózzuk a hagymát, jobban megpuhul.) Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockára vágott, előzőleg leforrázott húst. Kevés vízzel felengedjük pont úgy, mint a pörköltet, és félpuhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk és az elkapart fokhagymával ízesítjük.

Közben előzőleg a csontból elkészített csontlében félpuhára főzzük a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát, melyhez hozzáadjuk a babérlevelet is. Amikor a hús is és a zöldségek is félig megfőttek, összeöntjük. és együtt főzzük készre a levest. Amikor minden megpuhult, egy kis zsíron kevés liszttel világos rántást készítünk, és a leveshez keverjük. A végén tejföllel, kaporral ízesítjük.

Palócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsleves, csontleves
Húsleves, csontleves

A csontokat megmossuk és fazékba, hideg vízbe (!) tesszük. 1/3 evőkanál sóval felforraljuk, majd úgy levesszük a lángot, hogy egyenletesen, lassan forrjon, gyöngyözzön. A leves tet...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Zöldborsó leves törökőri módra
Zöldborsó leves törökőri módra

A megtisztított és megmosott répákat és karalábét tetszőleges alakúra vágjuk,a kifejtett zöldborsót is megmossuk,fazékba tesszük a többi hozzávalóval (a petrezselyem kivételével),f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Betty
Grízgaluska
Grízgaluska

A hozzávalókat összekeverjük pihenni hagyjuk. (hogy a gríz kicsit megdagadjon) Szaggatjuk.

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Lengyel cékla leves
Lengyel cékla leves

Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk