menu

Családireceptkönyv.hu

Bármilyen zöldségleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Bármilyen zöldség, én most az anyától kapott gombásnak írom le a receptjét.

kb. 0,5 kg gomba
2 nagyobb sárgarépa
1 fehérrépa
1 karalábé

Elkészítés:


Az feldarabolt zöldségeket egy kis olajra teszed, meghinted csipetnyi cukorral (ez hozza ki a zöldségek finom ízét), vegetával, pici borssal és teszel rá két babérlevet. Picit együtt párold (kb 10-15 perc). Sok víz nem kell alá, mert a gomba ereszt ki magából vizet. Utána felöntöd húslével, vagy zöldség lével ( ha nincs akkor vízzel, de akkor lehet több vegeta kell, de ezt utólag is hozzáadhatod). összeforralod az egészet. Készre főzöd a zöldséget és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon egyszerű. Így főzök gyakorlatilag minden zöldség levest.

KisÁgi: Én múltkor tettem bele egy icipici őrölt chilit, és nagyon jó kis "forró" leves lett :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsom leves
Paradicsom leves

A sűrített paradicsomot felkeverjük vízzel. A lisztet az olajon picit sütjük, majd felengedjük a paradicsomos vízzel (paradicsomlével), ízesítjük cukorral, csipet sóval, beledobju...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nusika
Tarhonya leves
Avatar Nusika Kedvelnék
Tarhonya leves

Az olajon-1 dl.-megpiritjuk szép vilgos barnára a tarhonyát. Közben 1 kisfejnyi hagymát apró kockára vágunk, a fohagymával együtt(2 -3 gerezdnyi) és amikor már majdnem barna a tar...

Elkészítési idő: 1 ó.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  tárkonyos- zöldséges, húsgombócos leves
tárkonyos- zöldséges, húsgombócos leves

A darált húst megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, majd alaposan összegyúrjuk. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, majd félretesszük. A zöldsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Sajtos fokhagymakrémleves
Sajtos fokhagymakrémleves

A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk. A vizet és a tejszínt a leveskockákkal felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A margarinból és a lisztből világos rántást k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk