Családireceptkönyv.hu

Bármilyen zöldségleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Bármilyen zöldség, én most az anyától kapott gombásnak írom le a receptjét.

kb. 0,5 kg gomba
2 nagyobb sárgarépa
1 fehérrépa
1 karalábé

Elkészítés:


Az feldarabolt zöldségeket egy kis olajra teszed, meghinted csipetnyi cukorral (ez hozza ki a zöldségek finom ízét), vegetával, pici borssal és teszel rá két babérlevet. Picit együtt párold (kb 10-15 perc). Sok víz nem kell alá, mert a gomba ereszt ki magából vizet. Utána felöntöd húslével, vagy zöldség lével ( ha nincs akkor vízzel, de akkor lehet több vegeta kell, de ezt utólag is hozzáadhatod). összeforralod az egészet. Készre főzöd a zöldséget és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon egyszerű. Így főzök gyakorlatilag minden zöldség levest.

KisÁgi: Én múltkor tettem bele egy icipici őrölt chilit, és nagyon jó kis "forró" leves lett :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Sütőtök hagymával és chilivel
Sütőtök hagymával és chilivel

Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk ketté és távolítsuk el a magjait. A hagymát vágjuk vékony csíkokra. Pucoljuk meg a fokhagymát és zúzzuk össze. Mossuk meg a chilit és vágjuk vékony k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkeraguleves (Sóbors)
Csirkeraguleves (Sóbors)

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, kockázzuk össze. A vöröshagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, előbbit vágjuk finomra, utóbbit törjük meg. A répát, fehérrépát, karalábét, zellert,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gomba - Bakonyi betyárleves - OK
Gomba - Bakonyi betyárleves - OK

1. Fogd a csülköt és egy lábasnyi vizet, majd egyesítsd őket a tűzhelyen, és főzd, amíg meg nem puhul a hús. 2. Ha már megpuhult, vedd ki a vízből, kockázd fel, és tedd félre....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Spárgakrémleves
Spárgakrémleves

A spárgákat meghámozzuk, a fejét mindegyiknek levágjuk, és félretesszük. A megmaradt szárát feldaraboljuk. A meghámozott és megroppantott fokhagymagerezdeket olívaolajon megfuttat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk