Bármilyen zöldség, én most az anyától kapott gombásnak írom le a receptjét.
kb. 0,5 kg gomba
2 nagyobb sárgarépa
1 fehérrépa
1 karalábé
Az feldarabolt zöldségeket egy kis olajra teszed, meghinted csipetnyi cukorral (ez hozza ki a zöldségek finom ízét), vegetával, pici borssal és teszel rá két babérlevet. Picit együtt párold (kb 10-15 perc). Sok víz nem kell alá, mert a gomba ereszt ki magából vizet. Utána felöntöd húslével, vagy zöldség lével ( ha nincs akkor vízzel, de akkor lehet több vegeta kell, de ezt utólag is hozzáadhatod). összeforralod az egészet. Készre főzöd a zöldséget és kész.
Nagyon egyszerű. Így főzök gyakorlatilag minden zöldség levest.
KisÁgi: Én múltkor tettem bele egy icipici őrölt chilit, és nagyon jó kis "forró" leves lett :)
1. A megtisztított halat 6-8 dkg-os darabokra vágom és besózom. 2. A hagymát apróra vágom, a halfejekkel, gerincekkel, farokkal és uszonyokkal, paprikával háromnegyed óráig főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát kockázom zsíron dinsztelem,majd hozzáadom a babot fűszerezem felöntöm vizel.Míg fő a bab elkészítem a rántás az olajat felmelegítem hozzáadom lisztet zsemles...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkis doboz májkonzervet elkeverünk 1 egész tojással, 2 evőkanál zsemlemorzsával, apróra vágott hagymával (mogyorónyi hagymapéppel), esetleg kevés törött borssal. Kávéskanállal kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/palocleves/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű