40 dkg fehérbab
füstölt csülök vagy pulykacomb
2-3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 l paradicsomlé vagy püré
2 ek olivaolaj
2-3 tk zellerzöld
1 kk majoránna
1 kk rozmaring
2 babérlevél
A megmosott, előző éjjel beáztatott babot tedd fel hideg vízbe főni a csülökkel, sóval és babárlevéllel. A hagymát
aprítsd, a répát karikázd fel, majd dobd rá mindet a forró olívaolajra. 1-2 perc múlva múlva add hozzá a
paradicsomlevet és a fűszereket. Ha a bab félig megpuhult, add hozzá ezt a ragut és alacsony hőfokon rotyogtasd
tovább, amíg a bab és a répa teljesen meg nem puhul. Ha nem nagyon diétázol, mehet bele csipetke is zablisztből.
Kenyér nélkül, kis ecettel, tejföllel tálalhatod.
A májat megmossuk, leszárítjuk, az erektől megtisztítva feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemle héját lereszeljük (morzsaként felhasználható a galusk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű