1 fej vöröshagyma
3 db közepes burgonya
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
5 dkg bacon szalonna
zsír,tejföl, tárkony, só, bors, pirospaprika
habaráshoz liszt
2-3 csepp citrom leve
Kis zsíron megpárolom az apróra vágott vöröshagymát, félrehúzva rászórom a pirospaprikát hogy meg ne égjen. A kockázott buronyát, répát,zöldséget belekeverem. Felöntöm 2x annyi vízzel, és ízesítem a sóval borssal kis ételízesítővel. Mikor a sárgarépa is megpuhult beleszórom a tárkonyt, majd tejfölös habarással krémesre sürítem. A végén vagy tálalás előtt pirított bacon halommal díszítem a leves tetejét.
A bacont helyett lehet füstölt kolbászt, virslit, füstölt sajtot is használni.
A zöldségeket a fokhagymával megfőzzük, ízlés szerint sózzuk. Elkészítjük a tejfölös rántást: kis olajon megpirítunk 1 púpos ek. lisztet (én a Barbara sütéshez-főzéshez lisztjét ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElsőként megmossuk megpucoljuk és kibelezzük a sütőtököt. Kb. 10 dkg-ot szép kicsi kockákra vágunk. Ez lesz a levesbetét. A maradékot szintén felszeleteljük és sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÉn az előkészületekkel szoktam kezdeni, az összes zöldséget, megpucolom, illetve fel darablom kockákra, a csirkemellet, is felkockázom, a csirke szárnyakat pedig középen ketté vágo...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűHozzávalók: 25 dkg vöröslencse, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szárított menta, 1/2 citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz