1 fej vöröshagyma
3 db közepes burgonya
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
5 dkg bacon szalonna
zsír,tejföl, tárkony, só, bors, pirospaprika
habaráshoz liszt
2-3 csepp citrom leve
Kis zsíron megpárolom az apróra vágott vöröshagymát, félrehúzva rászórom a pirospaprikát hogy meg ne égjen. A kockázott buronyát, répát,zöldséget belekeverem. Felöntöm 2x annyi vízzel, és ízesítem a sóval borssal kis ételízesítővel. Mikor a sárgarépa is megpuhult beleszórom a tárkonyt, majd tejfölös habarással krémesre sürítem. A végén vagy tálalás előtt pirított bacon halommal díszítem a leves tetejét.
A bacont helyett lehet füstölt kolbászt, virslit, füstölt sajtot is használni.
krumplit oda teszem főlni,bele teszem a babér levelet ,sót,fél hagymát .mikor megfőlt,rántást csinálok s,a hagyma másik felét is beleteszem pici ecet ,és a tejfölt a végén.
Elkészítési idő:• Babot előző nap beáztatni hideg vízbe, • Bab, füstölt oldalas vagy tarja, főzni, • bele: sárgarépa, fehérrépa, zellerlevél, hagyma egészben, • ha puha: rántás: zsiradék, li...
Elkészítési idő:1. Zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk a curryvel, sóval borssal 2. Rá a foghagyma 3. Fölengedjük a zöldségalaplével 4. Bele minden más (kivéve:rokfort) 3. Kb. 15-20p ig főz...
Elkészítési idő: