Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Brokkolis karfiolleves


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 brokkoli
kis fej karfiol
2 szál répa
2 szál zöldség
kis karalábé
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom (vagy lecsó)
5 ek napraforgó olaj
2 ek liszt (a rántáshoz)
piros fűszerpaprika
bors

ételízesítő
zellerzöld

Elkészítés:


Megpucolunk minden zöldséget és apróra vágunk (a brokkoli és karfiol kivételével), odatesszük főni. Annyi vízben, hogy kb 15 cm-rel ellepje.
Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a brokkolit és karfiolt. Majd a fűszereket (ízlés szerint), fokhagymát is.
Ha minden zöldség jól megpuhult, berántjuk. Az olajba apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk.
A leveshez adjuk a hagymás rántást, jól összefőzzük. S ki hogy szereti, levestésztát főzünk ki hozzá, majd tálaljuk. Jó étvágyat!!

Brokkolis karfiolleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A zellert kisebb kockákra vágjuk, a felforrósított olajon átfuttatjuk, megsózzuk, majd kevés vízzel puhára főzzük. A megfőtt zellert a levével összeturmixoljuk, felengedjük kb. egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KRUMPLIGULYÁS
KRUMPLIGULYÁS

A sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal
Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal

- A sárgarépát apróra vágjuk és egy nagy fej apró kockákra vágott hagymával az olajon puhára pároljuk, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük hűlni. Az olaját felöntjük a húslev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Tárkonyos kacsaleves
Tárkonyos kacsaleves

A kacsaszárnyat és a zúzát ha kell, megtisztítjuk, a szárnyakat a forgónál kettévágjuk, majd a zúzákat is elfelezzük. Fazékba rakjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi jócskán ellepi,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk