1 brokkoli
kis fej karfiol
2 szál répa
2 szál zöldség
kis karalábé
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom (vagy lecsó)
5 ek napraforgó olaj
2 ek liszt (a rántáshoz)
piros fűszerpaprika
bors
só
ételízesítő
zellerzöld
Megpucolunk minden zöldséget és apróra vágunk (a brokkoli és karfiol kivételével), odatesszük főni. Annyi vízben, hogy kb 15 cm-rel ellepje.
Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a brokkolit és karfiolt. Majd a fűszereket (ízlés szerint), fokhagymát is.
Ha minden zöldség jól megpuhult, berántjuk. Az olajba apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk.
A leveshez adjuk a hagymás rántást, jól összefőzzük. S ki hogy szereti, levestésztát főzünk ki hozzá, majd tálaljuk. Jó étvágyat!!
Egy lábosban kevés olajon a karikára vágott hagymát aranyszínűre sütöm, majd kiszedem, félreteszem. A maradék olajon megpirítom a felkockázott hagymát, felöntöm a sörrel, felforral...
Elkészítési idő:Megmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe. Felöntjük 2 dl vízzel, és simára turmixoljuk. Az 1,3 l vizet felforraljuk a 2 leveskockával. A felhevített ola...
Elkészítési idő: 30 percÍgy készítsd el: egy kis bögre - 1,5-2 deciliter - vöröslencsét moss meg, majd csöpögtess le. Fonnyassz meg karikára vágott póréhagymát egy közepes fazékban, kevés olívaolajon, maj...
Elkészítési idő:A rizst hideg vízbe áztatjuk néhány percig, majd sóval, borssal, petrezselyemzölddel, lestyánnal húsgombócot készítünk. Én mindig megvizezem a kezem, mert nedves kézzel könnyen fo...
Elkészítési idő: 1 óra