1 brokkoli
kis fej karfiol
2 szál répa
2 szál zöldség
kis karalábé
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom (vagy lecsó)
5 ek napraforgó olaj
2 ek liszt (a rántáshoz)
piros fűszerpaprika
bors
só
ételízesítő
zellerzöld
Megpucolunk minden zöldséget és apróra vágunk (a brokkoli és karfiol kivételével), odatesszük főni. Annyi vízben, hogy kb 15 cm-rel ellepje.
Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a brokkolit és karfiolt. Majd a fűszereket (ízlés szerint), fokhagymát is.
Ha minden zöldség jól megpuhult, berántjuk. Az olajba apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk.
A leveshez adjuk a hagymás rántást, jól összefőzzük. S ki hogy szereti, levestésztát főzünk ki hozzá, majd tálaljuk. Jó étvágyat!!
A zellert kisebb kockákra vágjuk, a felforrósított olajon átfuttatjuk, megsózzuk, majd kevés vízzel puhára főzzük. A megfőtt zellert a levével összeturmixoljuk, felengedjük kb. egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A sárgarépát apróra vágjuk és egy nagy fej apró kockákra vágott hagymával az olajon puhára pároljuk, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük hűlni. Az olaját felöntjük a húslev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsaszárnyat és a zúzát ha kell, megtisztítjuk, a szárnyakat a forgónál kettévágjuk, majd a zúzákat is elfelezzük. Fazékba rakjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi jócskán ellepi,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű