menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőtök hagymával és chilivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 sütőtök (kb. 1 kg)
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros chili paprika (aki nem szereti a csípős ételeket, ezt elhagyhatja)
2 szál rozmaring

4 evőkanál olaj
1 evőkanál tökmag a tálaláshoz

Elkészítés:


Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk ketté és távolítsuk el a magjait. A hagymát vágjuk vékony csíkokra. Pucoljuk meg a fokhagymát és zúzzuk össze. Mossuk meg a chilit és vágjuk vékony karikákra. Mosás után csepegtessük le a rozmaringot.

A tököket tegyük tepsibe, szórjuk meg sóval és ecset segítségével kenjük be olajjal.

Kezdjük el sütni őket 200 °C fokon 25 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből és szórjuk rá a hagymakarikákkal elkevert fokhagymát és egy egy szál rozmaringot fektessünk a sütőtökökre.

Süssük még 25 percet.

Trükkök, tippek, praktikák:



Semmi esetre se tegyük a hagymát sütés elején a sütőtökökre, mert megégnek, mire a tök teljesen megpuhul.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvi
Karalábéleves
Karalábéleves

A zöldségeket fölvágom. Zsiradékban megpirítom. Egy főzökanál lisztet teszek bele, majd őrölt paprikát. Vízzel fölengedem, megsózom. Fölforralom. Petrezselyemzöldet, vegetát teszek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gyömbéres sárgarépa krémleves
Gyömbéres sárgarépa krémleves

A dinsztelt hagymára rádobom a répát, krumplit, fokhagymát és a fűszereket. Felöntöm vízzel és puhára főzöm. Amikor minden puha, botmixerrel krémesítem a levest Beleöntöm a tejs...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Májgaluska leves
Májgaluska leves

A zöldségeket tetszés szerint daraboljuk, majd az olajon megdinszteljük, szórunk rá pirospaprikát, felöntjük vízzel ízesítjük a fűszekkel, és elkezdjük főzni. A hagymát apróra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros gombócleves--Szepi Ági
Kapros gombócleves--Szepi Ági

Burgonyát hámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Amikor megfőtt, leszűröm, jól lecsepegtetem és összetöröm. Hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, adok hozzá tojássárgáját, egy evő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk