1 sütőtök (kb. 1 kg)
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros chili paprika (aki nem szereti a csípős ételeket, ezt elhagyhatja)
2 szál rozmaring
só
4 evőkanál olaj
1 evőkanál tökmag a tálaláshoz
Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk ketté és távolítsuk el a magjait. A hagymát vágjuk vékony csíkokra. Pucoljuk meg a fokhagymát és zúzzuk össze. Mossuk meg a chilit és vágjuk vékony karikákra. Mosás után csepegtessük le a rozmaringot.
A tököket tegyük tepsibe, szórjuk meg sóval és ecset segítségével kenjük be olajjal.
Kezdjük el sütni őket 200 °C fokon 25 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből és szórjuk rá a hagymakarikákkal elkevert fokhagymát és egy egy szál rozmaringot fektessünk a sütőtökökre.
Süssük még 25 percet.
Semmi esetre se tegyük a hagymát sütés elején a sütőtökökre, mert megégnek, mire a tök teljesen megpuhul.
A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk. Elkészítés: A karajcsontot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt,...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesTedd bele az egész csirkét egy fazékba, és engedd fel háromnegyedéig vízzel. Forrald fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedd le róla. A répákat, a zellert,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA gerslit fél órára beáztatjuk, majd negyed óra alatt dupla mennyiségű vízben megfőzzük, hasonlóan a rizshez (de nem kell lepirítani). Az alaplevet elkészítjük, beletesszük a felk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. Egy fazékba hevítsük fel az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű