Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

kaszásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg főtt, füstölt sonka, /nekem főtt füst.tarja volt itthon/
1,5 l sonka főző lé /esetleg füstölt ízű leveskocka/
2 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
4-5 db közepes burgonya,
1 kis csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál őrölt pirospaprika,
3 evőkanál tejföl,
1 evőkanál liszt,
kakukkfű, tárkony
ízlés szerint ecet /ez elhagyható/
a tálaláshoz pirított kenyérkocka adható

Elkészítés:


A főtt sonkát kisebb darabokra vágjuk vagy tépkedjük, és a sonkaléhez adjuk, feltesszük főni.
A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a burgonyát kockákra szeleteljük, a leveshez adjuk, majd meghintjük az őrölt pirospaprikával.
Forrás után lefedve közepes lángon 20-30 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A habaráshoz a lisztet kevés vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a leveshez öntjük, és még egy kicsit főzzük, hogy besűrűsödjön. Ha túl sűrű, akkor még adunk hozzá vizet.
Végül megszórjuk tárkonnyal, kakukkfűvel, aprított petrezselyem zölddel és ecettel ízesítjük.
Pirított zsemlekockával, vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Nagyon finom és laktató leves.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a levest húsvét után könnyen elkészíthetjük a sonkaléből.
Nekem nem volt, így most egy kis füstölt szalonnát pirítottam, a kisült zsíron megpirítottam a zöldségeket, majd felöntöttem vízzel, tettem hozzá füst.szalonnabőrt és 1 füstölt ízű leveskockát.

kaszásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Sárga- és fehérrépa-krémleves kolbásszal
Sárga- és fehérrépa-krémleves kolbásszal

A répákat megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk, majd összeforgatjuk az olajjal. Sütőpapírral bélelt sütőlapra terítjük őket, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 30 perc alatt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Babgulyás
Babgulyás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Narancsos lencseleves - TCM
Avatar Gizi Kedvelnék
Narancsos lencseleves - TCM

Tegyük fel a lencsét főni kb. 2 liter vízben. Tegyük hozzá a babérleveleket. Főzzük puhára a lencsét. Miután megfőtt, szűrjük le. (Ne sózzuk, mert úgy nehezebben puhul meg.) - Mi...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Egyszerű húsleves.
Egyszerű húsleves.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk