Családireceptkönyv.hu

kaszásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg főtt, füstölt sonka, /nekem főtt füst.tarja volt itthon/
1,5 l sonka főző lé /esetleg füstölt ízű leveskocka/
2 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
4-5 db közepes burgonya,
1 kis csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál őrölt pirospaprika,
3 evőkanál tejföl,
1 evőkanál liszt,
kakukkfű, tárkony
ízlés szerint ecet /ez elhagyható/
a tálaláshoz pirított kenyérkocka adható

Elkészítés:


A főtt sonkát kisebb darabokra vágjuk vagy tépkedjük, és a sonkaléhez adjuk, feltesszük főni.
A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a burgonyát kockákra szeleteljük, a leveshez adjuk, majd meghintjük az őrölt pirospaprikával.
Forrás után lefedve közepes lángon 20-30 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A habaráshoz a lisztet kevés vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a leveshez öntjük, és még egy kicsit főzzük, hogy besűrűsödjön. Ha túl sűrű, akkor még adunk hozzá vizet.
Végül megszórjuk tárkonnyal, kakukkfűvel, aprított petrezselyem zölddel és ecettel ízesítjük.
Pirított zsemlekockával, vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Nagyon finom és laktató leves.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a levest húsvét után könnyen elkészíthetjük a sonkaléből.
Nekem nem volt, így most egy kis füstölt szalonnát pirítottam, a kisült zsíron megpirítottam a zöldségeket, majd felöntöttem vízzel, tettem hozzá füst.szalonnabőrt és 1 füstölt ízű leveskockát.

kaszásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Csirkés karfiolleves
Csirkés karfiolleves

Elkészítés A hagymát nagyon finomra aprítom, kis kockákra vágom a csirkemellet, és együtt megpirítom kevés olajon vagy zsíron. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem a kockára vágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Céklakrémleves
Céklakrémleves

Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg a póréhagymát, majd tegyük bele. Keverjük ho...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Póréhagymás burgonyaleves
Póréhagymás burgonyaleves

A csíkokra fölszeletelt baconszalonnát 3 evőkanál étolajon megpirítjuk, egy tányéra kiszedjük. Meghámozzuk a burgonyát, és közepes kockákra vágjuk föl. A póréhagymát is vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk