Családireceptkönyv.hu

Újházy-tyúkhúsleves


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db körülbelül 2 kg-os tyúk
30 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 szem egész bors
15 dkg cérnametélt
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
10 dkg gomba
10 dkg karfiol
10 dkg zöldborsó
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 zöldpaprika
1 paradicsom
csipetnyi sáfrány
csipetnyi őrölt gyömbér

Elkészítés:


Tegyük bele az egész csirkét egy fazékba, és engedjük fel háromnegyedéig vízzel. Forraljuk fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedjük le róla.

A répákat, a zellert, a karalábét és a karfiolt tisztítsuk meg és daraboljuk fel, majd tegyük a levesbe. A gomba héját is húzzuk le, vágjuk kisebb darabokra, és a zöldpaprikával, a paradicsommal, a meghámozott, de egész hagymákkal és az összekötözött petrezselyemmel szintén tegyük a levesbe.

Szórjuk bele a sáfrányt, valamint a gyömbért, sózzuk meg ízlés szerint, majd vegyük egészen alacsonyra a lángot, és lassú tűzön egy-másfél órán keresztül hagyjuk főni. Amikor a hús már puha, vegyük ki, csontozzuk ki és csíkozzuk fel, majd így tegyük vissza a levesbe, de ne főzzük tovább.

A levesből vegyünk ki egy merőkanálnyi levet, hígítsuk fel vízzel, és ha forr, főzzük ki benne a cérnametéltet. Ha jó a tészta, szűrjük le, és tálaljuk tányérokban. Ezután már lehet is szedni belőle.

Újházy-tyúkhúsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek, Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes-tejfölös csirkemell csíkok gazdagon
Tejszínes-tejfölös csirkemell csíkok gazdagon

Csíkozzuk fel a csirkemell filét, a gombát vágjuk kockára, a kolbászt előtte a saját zsírjában pirítsuk meg, tegyük rá a gombát és a paprikát, olívaolajjal öntsük le. Egy másik ser...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos csirkemell baconbe tekerve
Sajtos csirkemell baconbe tekerve

A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementális pedig lere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösboros kacsamell sült hagymával
Vörösboros kacsamell sült hagymával

A kacsamell bőrét levágjuk, majd egy éles késsel kis darabokra vagdossuk. Közepes lángon, egy száraz serpenyőben elkezdjük kisütni a zsírját. Pár perc után egy kevés vizet adhatunk...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kijevi csirkemell
Kijevi csirkemell

A csirkemellet középen felnyitjuk. A fűszervajas ,petrezselymes,sajtos töltelékkel megtöltjük. Panírozzuk és forró,de lassú tűzön kisütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk