Családireceptkönyv.hu

Újházy-tyúkhúsleves


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db körülbelül 2 kg-os tyúk
30 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 szem egész bors
15 dkg cérnametélt
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
10 dkg gomba
10 dkg karfiol
10 dkg zöldborsó
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 zöldpaprika
1 paradicsom
csipetnyi sáfrány
csipetnyi őrölt gyömbér

Elkészítés:


Tegyük bele az egész csirkét egy fazékba, és engedjük fel háromnegyedéig vízzel. Forraljuk fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedjük le róla.

A répákat, a zellert, a karalábét és a karfiolt tisztítsuk meg és daraboljuk fel, majd tegyük a levesbe. A gomba héját is húzzuk le, vágjuk kisebb darabokra, és a zöldpaprikával, a paradicsommal, a meghámozott, de egész hagymákkal és az összekötözött petrezselyemmel szintén tegyük a levesbe.

Szórjuk bele a sáfrányt, valamint a gyömbért, sózzuk meg ízlés szerint, majd vegyük egészen alacsonyra a lángot, és lassú tűzön egy-másfél órán keresztül hagyjuk főni. Amikor a hús már puha, vegyük ki, csontozzuk ki és csíkozzuk fel, majd így tegyük vissza a levesbe, de ne főzzük tovább.

A levesből vegyünk ki egy merőkanálnyi levet, hígítsuk fel vízzel, és ha forr, főzzük ki benne a cérnametéltet. Ha jó a tészta, szűrjük le, és tálaljuk tányérokban. Ezután már lehet is szedni belőle.

Újházy-tyúkhúsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek, Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós pikáns csirkeszárnyak sütőben sütve –
Ropogós pikáns csirkeszárnyak sütőben sütve –

Elkészítése: A szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
MÁTRAI BORZASKA csirkemellből
MÁTRAI BORZASKA csirkemellből

A borzaskához a burgonyát meghámozzuk és durvára reszeljük. Megsózzuk és félretesszük, hogy levet eresszen. A húst megmossuk és vékonyra vágjuk. A burgonyából kinyomkodjuk a levét...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Csirkecomb - Csirkepörkölt
Csirkecomb - Csirkepörkölt

1. A szalonnát kis kockára vágom, majd elkezdem addig sütni, amíg zsírt nem ereszt. 2. Közben megpucolom a hagymát és kockára vágom. 3. Beleteszem a szalonnához és megdinszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecomb sörben sütve
Csirkecomb sörben sütve

A sütőt 180°-ra előmelegítem. A fokhagymát összetöröm, a többi fűszerrel,sóval együtt az olajban elkeverem. A csirkacombokon egyenletesen eloszlatom a pácot, ha lehet, még a bőre...

Elkészítési idő: 1 óra 30 per
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk