30 dkg sertéstarja (füstölt)
20 dkg füstölt szalonna (csemege)
25 dkg csípős kolbász
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg savanyú káposzta
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
2 tk fűszerpaprika
3 db babérlevél
1 csokor kapor
4 ek paprikakrém
4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát.
A káposztát szintén összevágjuk, de előtte átmossuk kevés hideg vízzel, ha esetleg túl intenzív lenne az íze.
Ha a hús majdnem puha (kb. 40 perc), elkészítjük a rántást: a szalonna kiolvadt zsírján vöröshagymát pirítunk a fokhagymával, majd a liszttel simára keverjük ki.
Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük a paprikakrémmel és a köménnyel. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsorgatjuk a leveshez, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat.
Együtt forraljuk a levest nagyjából 20 percig, majd kevés forró levet a tejfölhöz öntve, majd ezt visszajuttatva az ételbe, meglazítjuk vele azt. Belekeverjük a zsenge kaprot, és tálalhatunk is.
A vöröshagymát kókuszolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel (éppen annyival amennyi ellepi). (Kb. 20 perc fedő a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűzsírt felforrósítom, majd megpirítom rajta a köménymagot. Hozzáadom az apróra vágott vagy reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megdinsztelem, majd a lisztet is hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa csontlevet használunk, legelőször a csontot tesszük fel körülbelül 1 liter vízben. A fejtett babot megmossuk és körülbelül 3/4 liter vízben feltesszük főni. A babbal együtt fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA spárgát meghámozom, megtisztítom. A spárgafejeket (kb. 3-5 cm hosszan) levágom és félreteszem, a törzseket pedig 2 cm-es darabokra vágom. A törzseket egy fazékba teszem, felöntöm...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes