30 dkg sertéstarja (füstölt)
20 dkg füstölt szalonna (csemege)
25 dkg csípős kolbász
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg savanyú káposzta
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
2 tk fűszerpaprika
3 db babérlevél
1 csokor kapor
4 ek paprikakrém
4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát.
A káposztát szintén összevágjuk, de előtte átmossuk kevés hideg vízzel, ha esetleg túl intenzív lenne az íze.
Ha a hús majdnem puha (kb. 40 perc), elkészítjük a rántást: a szalonna kiolvadt zsírján vöröshagymát pirítunk a fokhagymával, majd a liszttel simára keverjük ki.
Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük a paprikakrémmel és a köménnyel. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsorgatjuk a leveshez, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat.
Együtt forraljuk a levest nagyjából 20 percig, majd kevés forró levet a tejfölhöz öntve, majd ezt visszajuttatva az ételbe, meglazítjuk vele azt. Belekeverjük a zsenge kaprot, és tálalhatunk is.
A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk, majd a combokkal együtt megmossuk, és leszárogatjuk. A hagymát felaprítjuk, és egy lábasban közepes lángon az olajon 2-3 perc alatt me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesAz édesköményt, a sárgarépát, a pórét megtisztíttjuk, vékony hasábokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felhevített olajon a fokhagymát a zöldsegekkel rövid id...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kockára vágott leveszöldséget az apróra vágott hagymával és a felkockázott hússal félig puhára pároljuk. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Meghintjük 2 ek lisszel és feleng...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával. A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű