1.3 kg csirke
30 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
1 közepes db póréhagyma
20 dkg brokkoli
3 db leveskocka
1 tk kakukkfű (szárított)
1 tk rozmaring (szárított levél)
A sajtgombóchoz
5 dkg sajt (érett gouda)
4 dkg sűrített paradicsom
2 dl tej
2 dkg vaj
120 g búzadara
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A csirkét a leveskockákkal feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi.
Közben a zöldségeket megpucoljuk.
A répákat, a pórét karikára vágjuk, a hagymát kockára, a brokkolit rózsákra szedjük.
Amikor a hús annyira megpuhult, hogy le tudjuk fejteni a csontról, lefejtjük, aprítjuk, és visszatesszük a levesbe.
Hozzáadjuk a répákat, hagymákat, a kakukkfüvet és a rozmaringot.
Amikor a zöldségek majdnem egészen puhák, hozzáadjuk a brokkolit, és belefőzzük a sajtgombócokat.
Sajtgombóc elkészítése:
A tejet a paradicsommal összeforraljuk, lehúzzuk a lángról, és hozzákeverjük a darát.
Visszahúzzuk, és nagyon lassú fűtés mellett addig kevergetjük, míg összeáll.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat, tovább kevergetjük, míg langyosra hűl.
Hozzáadjuk a sajtot és a tojást, fűszerezzük.
Vizes kézzel gombócokat formálunk, és a levesbe főzzük.
A füstölt bordaporcot babérlevéllel, kb.1 ek vegetával majdnem teljesen puhára főzzük. Beletesszük az apróra darabolt krumplit, kevés sót. Ha megfőtt a krumpli is akkor egy részé...
Elkészítési idő:Elkészítése: Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.Közben a madársalátát vagy fejes salátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt z...
Elkészítési idő: 1,5 óra1.Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! 2....
Elkészítési idő: 35 perc