menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkeragu sajtgombóccal


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.3 kg csirke
30 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
1 közepes db póréhagyma
20 dkg brokkoli
3 db leveskocka
1 tk kakukkfű (szárított)
1 tk rozmaring (szárított levél)
A sajtgombóchoz
5 dkg sajt (érett gouda)
4 dkg sűrített paradicsom
2 dl tej
2 dkg vaj
120 g búzadara
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítés:


A csirkét a leveskockákkal feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi.
Közben a zöldségeket megpucoljuk.
A répákat, a pórét karikára vágjuk, a hagymát kockára, a brokkolit rózsákra szedjük.
Amikor a hús annyira megpuhult, hogy le tudjuk fejteni a csontról, lefejtjük, aprítjuk, és visszatesszük a levesbe.
Hozzáadjuk a répákat, hagymákat, a kakukkfüvet és a rozmaringot.
Amikor a zöldségek majdnem egészen puhák, hozzáadjuk a brokkolit, és belefőzzük a sajtgombócokat.

Sajtgombóc elkészítése:

A tejet a paradicsommal összeforraljuk, lehúzzuk a lángról, és hozzákeverjük a darát.
Visszahúzzuk, és nagyon lassú fűtés mellett addig kevergetjük, míg összeáll.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat, tovább kevergetjük, míg langyosra hűl.
Hozzáadjuk a sajtot és a tojást, fűszerezzük.
Vizes kézzel gombócokat formálunk, és a levesbe főzzük.

Csirkeragu sajtgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Karalábé leves reszelt tésztával
Karalábé leves reszelt tésztával

Elkészítettem a zöldséglevest – olivaolajra rádobtam a vékonyra szeletelt fokhagymát, a hagymakrémet, pirítottam egy keveset, majd a felszeletelt sárgarépával kezdtem. Jól átforgat...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Csicseriborsó leves
Csicseriborsó leves

A zellert és a sárgarépát gyufaszálnyi darabokra vágjuk , majd az olívaolajon megpirítjuk , sózzuk majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát. A zöldségeket megszórjuk a liszttel ,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Csorba – erdélyi raguleves
Csorba – erdélyi raguleves

1. A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. 2. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félp...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Palócleves bográcsban
Palócleves bográcsban

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, kiolvasztjuk benne a szalonnát, majd megfonnyasztjuk benne a fel...

Elkészítési idő: 3,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk