Családireceptkönyv.hu

Krumplileves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg füstölt szalonna kockázva
10 dkg csípős etei kolbász felkarikázva
1 db vöröshagyma kockázva
4 gerezd fokhagyma apróra darabolva
1 kg krumpli kockázva
1 ek. szárított petrezselyem
1 ek. szárított lestyán
2 tojás és annyi liszt amennyit felvesz, apró nokedlinek
1 ek. édes anna paprikakrém

Elkészítés:


A szalonnát pörcre sütöttem majd mellette a kolbászt is, egy tálba kivettem és félreraktam, a zsírra dobtam a vöröshagymát, megdinszteltem, ment rá a krumpli, a fűszerek, felöntöttem bőven vízzel, amennyi levest szerettem volna és puhára főztem. Közben bekevertem a csipetke/nokedli tésztát és azt is beleszaggattam, 10 perc főzés után kész is volt.
A legvégén visszatettem a levesbe a sült szalonnapörcöket és a sült kolbászkarikákat is.
Egyébként tényleg nagyon finom lett, tányéronként 1 ek.tejfölre tálaltam.

Krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csirkehúsleves alaprecept
Csirkehúsleves alaprecept

• Az átmosott, lecsepegtetett levesaprólékot tedd fel főni egy nagy levesesfazékban közepes lángon, bőséges vízben. • Ha felforrt, és van habja, azt szedd le róla, és tedd bele a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tünde
Kapros-zöldséges pulykaraguleves
Kapros-zöldséges pulykaraguleves

A zöldségeket és a húst feldaraboljuk. A hagymát kevés olajon átforgatjuk, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd beletesszük a paradicsomot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A virslit szeleteld fel vékonyan (ha nem biztos, hogy bélbe töltötték, előbb nyúzd meg!) A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágd csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
FŰSZERES CSÍPŐS KRUMPLI LEVES
FŰSZERES CSÍPŐS KRUMPLI LEVES

a húst és a megpucolt krumplit és a vörös hagymát kockára vágjuk...a zöldségeket megpucoljuk majd hosszúkásra vágjuk a hagymát az olajon üvegesre pirítjuk megszórjuk pirospaprikáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk