10 dkg füstölt szalonna kockázva
10 dkg csípős etei kolbász felkarikázva
1 db vöröshagyma kockázva
4 gerezd fokhagyma apróra darabolva
1 kg krumpli kockázva
1 ek. szárított petrezselyem
1 ek. szárított lestyán
2 tojás és annyi liszt amennyit felvesz, apró nokedlinek
1 ek. édes anna paprikakrém
só
A szalonnát pörcre sütöttem majd mellette a kolbászt is, egy tálba kivettem és félreraktam, a zsírra dobtam a vöröshagymát, megdinszteltem, ment rá a krumpli, a fűszerek, felöntöttem bőven vízzel, amennyi levest szerettem volna és puhára főztem. Közben bekevertem a csipetke/nokedli tésztát és azt is beleszaggattam, 10 perc főzés után kész is volt.
A legvégén visszatettem a levesbe a sült szalonnapörcöket és a sült kolbászkarikákat is.
Egyébként tényleg nagyon finom lett, tányéronként 1 ek.tejfölre tálaltam.
A hagymát aprítsuk, vajon, olajon pirítsuk meg. Szórjuk rá az aprólékot, a fűszereket, és öntsük fel vízzel, tegyük bele a répát, gombát. Fedő alatt kis lángon főzzük legalább egy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, és tetszőlegesre szeljük. A pórét felkarikázzuk. Vajon félpuhára pároljuk, majd meghintjük a liszttel. Vízzel felengedjük (kb. 3/4 liter)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkifőztem három kemény tojást a húspástétomhoz, és addig összeaprítottam a leveszöldségeket a vadashoz, a húst kicsontoztam, és összeaprítottam a húspástétomhoz a tojásokat is ö...
Elkészítési idő: fél vasárnap Nehézség: KözepesA zsemléket beáztatom, a hagymát apróra vágom, és üvegesre pirítom. Aprítógépbe teszem a májat, a kinyomkodott zsemléket, a petrezselymet, a hagymát, a tojást és a fűszereket. Az í...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű