1,5 liter zöldség alaplé
» 2 sárgarépa
» 2 szárzeller
» gyömbér, chili
» fahéj, csillagánizs, szegfűszeg
» 2 vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» rizstészta
» 10 dkg spenót
» 1 csokor retek
» szójaszósz
» újhagyma, koriander, snidling
Miközben a zöldségalaplevet felforraljuk, a zöldségeket egy száraz és forró serpenyőben, szinte feketedésig sütjük, ami egy plusz ízt ad majd a levesnek.
A vöröshagymát félbevágjuk és az egyik oldalát szenesre sütjük, ha kész áttesszük az alaplébe, a héjától megszabadított gyömbér, akkor lesz jó, ha már száradni kezd.
Az egész fahéj rudat, a csillagánizst és kevés szegfűszeget is megkapatjuk a forró serpenyőben. Ezeket is beletesszük a levesbe, majd hozzáadjuk, a gyufaszára gyalult sárgarépát és az egészet maximum 15 percig főzzük, míg a répa megfő.
A rizstésztát előzetesen hideg vízbe áztatjuk, így egész rövid idő alatt, 3-4 perc, megfő majd. Érdemes a levestől külön főzni, nehogy megszívja magát a tészta.
A levesbe pici szójaszószt öntünk, a feldarabolt retket is bele tesszük. Az alaposan megmosott, és leöblített spenótot csak annyi ideg főzzük a levesben, míg össze nem esik.
Tálaláskor a hagymát, a gyömbért és a csillagánizst eltávolítjuk. A levesbe, miután beleraktuk a rizstésztát, egy fél zöld citrom levét nyomjuk, megszórjuk a felkarikázott újhagymával, a koriander levéllel és chilivel.
Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, közepes hőfokon. Dobd bele a hagymát, a fokhagymát és dinszteld 5 percig, üvegesre. Keverd bele a sáfrányt, a chilit, a fahéjrudat, a koriand...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát kókuszolajon üvegesre párolom, majd beleforgatom az édesburgonyát, hozzáadom a fűszereket és a leveskockákat, felöntöm kb 1 liter vízzel, annyival, hogy ellepje. 2. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a csirke mellett vékony csíkokra vágjuk, a májat megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Olajon vagy zsíron megpárolni kissé a kockára vágott hagymát, gyenge paprikást rántást készíteni, felönteni pici hideg vízzel. 2. Mehet bele az beáztatott lencse, a karikára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű