1,5 liter zöldség alaplé
» 2 sárgarépa
» 2 szárzeller
» gyömbér, chili
» fahéj, csillagánizs, szegfűszeg
» 2 vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» rizstészta
» 10 dkg spenót
» 1 csokor retek
» szójaszósz
» újhagyma, koriander, snidling
Miközben a zöldségalaplevet felforraljuk, a zöldségeket egy száraz és forró serpenyőben, szinte feketedésig sütjük, ami egy plusz ízt ad majd a levesnek.
A vöröshagymát félbevágjuk és az egyik oldalát szenesre sütjük, ha kész áttesszük az alaplébe, a héjától megszabadított gyömbér, akkor lesz jó, ha már száradni kezd.
Az egész fahéj rudat, a csillagánizst és kevés szegfűszeget is megkapatjuk a forró serpenyőben. Ezeket is beletesszük a levesbe, majd hozzáadjuk, a gyufaszára gyalult sárgarépát és az egészet maximum 15 percig főzzük, míg a répa megfő.
A rizstésztát előzetesen hideg vízbe áztatjuk, így egész rövid idő alatt, 3-4 perc, megfő majd. Érdemes a levestől külön főzni, nehogy megszívja magát a tészta.
A levesbe pici szójaszószt öntünk, a feldarabolt retket is bele tesszük. Az alaposan megmosott, és leöblített spenótot csak annyi ideg főzzük a levesben, míg össze nem esik.
Tálaláskor a hagymát, a gyömbért és a csillagánizst eltávolítjuk. A levesbe, miután beleraktuk a rizstésztát, egy fél zöld citrom levét nyomjuk, megszórjuk a felkarikázott újhagymával, a koriander levéllel és chilivel.
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel. A burgonyagombóc hozzáv...
Elkészítési idő:Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát is, majd felöntjük vízzel. A burgonyát felkockázzuk, a répát lereszeljük és belekev...
Elkészítési idő:Paleo májgombóc recept: 170 g pulykamáj 1 kisebb fej hagyma 1/2 kk. bors 1/2 kk. majoranna 2 gerezd fokhagyma só (ízlés szerint) 80 g Casava dara (Cassava dara ITT!) A dara...
Elkészítési idő: