1,5 liter zöldség alaplé
» 2 sárgarépa
» 2 szárzeller
» gyömbér, chili
» fahéj, csillagánizs, szegfűszeg
» 2 vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» rizstészta
» 10 dkg spenót
» 1 csokor retek
» szójaszósz
» újhagyma, koriander, snidling
Miközben a zöldségalaplevet felforraljuk, a zöldségeket egy száraz és forró serpenyőben, szinte feketedésig sütjük, ami egy plusz ízt ad majd a levesnek.
A vöröshagymát félbevágjuk és az egyik oldalát szenesre sütjük, ha kész áttesszük az alaplébe, a héjától megszabadított gyömbér, akkor lesz jó, ha már száradni kezd.
Az egész fahéj rudat, a csillagánizst és kevés szegfűszeget is megkapatjuk a forró serpenyőben. Ezeket is beletesszük a levesbe, majd hozzáadjuk, a gyufaszára gyalult sárgarépát és az egészet maximum 15 percig főzzük, míg a répa megfő.
A rizstésztát előzetesen hideg vízbe áztatjuk, így egész rövid idő alatt, 3-4 perc, megfő majd. Érdemes a levestől külön főzni, nehogy megszívja magát a tészta.
A levesbe pici szójaszószt öntünk, a feldarabolt retket is bele tesszük. Az alaposan megmosott, és leöblített spenótot csak annyi ideg főzzük a levesben, míg össze nem esik.
Tálaláskor a hagymát, a gyömbért és a csillagánizst eltávolítjuk. A levesbe, miután beleraktuk a rizstésztát, egy fél zöld citrom levét nyomjuk, megszórjuk a felkarikázott újhagymával, a koriander levéllel és chilivel.
A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk. Egy lábasban a felforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és néhány percig együtt pirítjuk. Azu...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lazac bőrét lenyúzzuk, alaposan megtisztítjuk és 1-2 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és szintén kockákra szeleteljük. A vöröshagymát apróra, a póréhagymát vékony...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkeaprólékot tisztítjuk, majd sós, 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor az aprólék már félig puha, beletesszük a megtisztított, feldarabolt almát. Lehetőleg ne szétfö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kelbimbót és a póréhagymát megpucolom, megmosom, majd a hagymát felkarikázom. A bacon szalonna felét felaprítom. 2 evőkanál olajba a szalonnát beleteszem és átpirítom, majd hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű