Leveshez:
285 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
1 fej vöröshagyma
3 bő evőkanál olívaolaj
1 L alaplé - zöldség
4 gerezd fokhagyma
1 dl főzőtejszín (15-20%-os)
1 csipet paprika - chili
1 apró csipet só - tengeri
Feltéthez:
2 kis fej vöröshagyma
1 csipet só - tengeri
2 bő evőkanál olívaolaj
A konzerv kukoricát lecsepegtetjük, és félrerakjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük. Olívaolajon a hagymát elkezdjük fonnyasztani, majd mikor kezd pirulni megsózzuk, hogy levet eresszen, és inkább párolódjon, mint piruljon. Beleöntjük a lereszelt fokhagymát is. Lassú tűzön kevergetve puhára főzzük. A levesalaphoz adjuk a korábban lecsepegtetett konzerv kukoricát, megszórjuk ízlés szerint chilipehellyel, és felöntjük a zöldésgalaplével. Ha nincsen konzerv zöldségalaplevünk, készíthetünk 1 darab zöldséleveskocka 1 liter vízben történő felfőzéséből is alaplevet. A levest lassú tűzön addig főzzük, míg a kukorica teljesen meg nem puhul. Ekkor a fazekat a tűzről levesszük, és a leves felét botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk. A leturmixolt levest visszaöntjük a fazékba, felöntjük főzőtejszínnel és lassan beforraljuk. Eközben a feltéthez a vöröshagymát megpucoljuk, és félkarikákra szeljük. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben. A hagymát a serpenyőbe dodjuk, azonnal sózzuk, és kis lángon vagy alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve karamellizáljuk. Akkor jó a hagyma, ha már barnás és majdnem lekvár állagú. A kész levest tényérokba merjük, a tetejét pedig megszórjuk a karamellizált hagymával. Aki szereti, croutont is adhat hozzá.
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. 2. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabo...
Elkészítési idő:• Elkészítése: • A húsgombóchoz ledarálom a húst a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval elkeverem. Diónyi golyókat formázok belőle, a gombócok méretétől függően 30-35 db-o...
Elkészítési idő:Mindent beleteszünk a csülöklébe és megfőzzük. Mostmár kb. fél -háromnegyed óra alatt megfő. Amikor még egészben vannak benne a felesborsó szemek, akkor kivesszük belőle a fehér r...
Elkészítési idő: 1 óraAz olajon dinszteljük üvegesre az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt répát, kis lángon pároljuk 8-10 percig. Fűszerezzük sóval, kurkumával, majd öntsük hozzá...
Elkészítési idő: