A leveshez
1 db zellergumó (nyers)
3 db burgonya
1 fej vöröshagyma
35 g vaj
200 ml tejszín
feketebors (őrölt)
szerecsendió (őrölt)
A croutonhoz
3 szelet kenyér - fehér (szikkadt)
85 g dió (durvára tört)
2 csipet rozmaring (friss, vagy szárított)
20 vaj
1. Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a zellert és a burgonyát.
2. Aprítsuk fel a hagymát és egy kevés vajon pirítsuk aranybarnára.
3. Adjuk hozzá a zöldségeket és kissé karamellizáljuk meg őket. Ezután öntsük fel bő egy liter vízzel és fűszerezzük sóval-borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízlés szerint.
4. Főzzük, míg a burgonya megpuhul, majd öntsük hozzá a tejszínt, keverjük el, és egy botmixerrel pürésítsük míg egész selymes lesz.
5. A croutonhoz vágjuk kockákra a kenyeret, a diót pedig törjük durvára.
6. Egy kevés vajon pirítsuk meg a kenyérkockákat.
7. Mikor a kenyérkockák már aranybarnák, szórjuk hozzá a diót, egy kevés morzsolt vagy aprított rozmaringot és egy kis csipet sót.
A levest melegen tálaljuk a frissen sült croutonnal egy pohár száraz fehérborral
A húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. Egy fazékba hevítsük fel az o...
Elkészítési idő:1 tojás fehérjéből habot verünk. Amikor kemény, beletesszük a sárgáját. Annyi grizt adunk hozzá, hogy puha maradjon (kb. 3 evőkanálnyi). A fővő levesbe kávéskanállal kiformálva bef...
Elkészítési idő: