A leveshez
1 db zellergumó (nyers)
3 db burgonya
1 fej vöröshagyma
35 g vaj
200 ml tejszín
feketebors (őrölt)
szerecsendió (őrölt)
A croutonhoz
3 szelet kenyér - fehér (szikkadt)
85 g dió (durvára tört)
2 csipet rozmaring (friss, vagy szárított)
20 vaj
1. Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a zellert és a burgonyát.
2. Aprítsuk fel a hagymát és egy kevés vajon pirítsuk aranybarnára.
3. Adjuk hozzá a zöldségeket és kissé karamellizáljuk meg őket. Ezután öntsük fel bő egy liter vízzel és fűszerezzük sóval-borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízlés szerint.
4. Főzzük, míg a burgonya megpuhul, majd öntsük hozzá a tejszínt, keverjük el, és egy botmixerrel pürésítsük míg egész selymes lesz.
5. A croutonhoz vágjuk kockákra a kenyeret, a diót pedig törjük durvára.
6. Egy kevés vajon pirítsuk meg a kenyérkockákat.
7. Mikor a kenyérkockák már aranybarnák, szórjuk hozzá a diót, egy kevés morzsolt vagy aprított rozmaringot és egy kis csipet sót.
A levest melegen tálaljuk a frissen sült croutonnal egy pohár száraz fehérborral
A vöröshagymát kockázom, olajon lepirítom, hozzáadom a kockázott marhahúst, kérgesre pirítom, ráteszem a fűszerpaprikát és a lisztet, átforgatom, majd felöntöm annyi vízzel, ami el...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLehetőleg kuktában készítem el ezt a levest. A hagymát kevés zsiradékon megpirítom, megszórom pirospaprikával, majd a kockára vágott húst a csonttal együtt, a babot és a zöldsége...
Elkészítési idő: kb. 1 1/2 óra Nehézség: KönnyűA húst és a zöldségeket összevágjuk, a hagymát felkockázzuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a húst, fűszerezzük, fehéredésig pirítjuk, majd ráöntjük a zöldségeket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles sóskáról letépkedjük a szárat, megmossuk alaposan, majd az olajon megpároljuk-dinszteljük-kevés vízzel kb. 1 dl.-el.ez kb15-20 perc. A színe kissé fakóbbá válik, összee...
Elkészítési idő: 45 p. Nehézség: Könnyű