1 kukorica konzerv
1 leveskocka
másfél liter víz
2 dl főzőtejszín
1 teáskanál liszt esetleg étkezési keményítő
fűszerek: só, őrölt fehér bors, curry
petrezselyem /aprított/ friss vagy szárított
A kukoricát beletesszük egy edénybe, majd ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk.
Amíg felforr, összekeverjük a lisztet és a tejszínt, csomómentesre.
Néhány evőkanál kukoricát kiszedünk és bot mixerrel pépesítjük, visszaöntjük és hozzá adjuk
a habarást. Összeforraljuk. megszórjuk petrezselyemmel, majd tálaljuk.
Ezt a levest azoknak ajánlom, akik szeretnek új ízeket megismerni!
A répát és a petrezselyemgyökeret, valamint a krumplit felkockázzuk. A petrezselyemzöldet alaposan magmossuk, és cérnával jó erősen átkötözzük, mint egy csokrot. Az olajat felmele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírban megpárolom a hagymát. Paprikát teszek bele majd a feldarabolt krumplit, megsózom. Kicsit dinsztelem, majd fölengedem annyi vízzel, hogy leves is legyen belőle. Vegetával...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFelforralunk 4 dl vizet, és beledobjuk a mézeskalácsfűszert, valamint a narancs és a citrom héját. Kb. 5 percig főzzük, majd félretesszük. Meghámozzuk az almát, tetszés szerint d...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk (kevés vízzel, hogy minél jobban szétfőjön). Egy kevés lisztet szórunk bele, picit pirítjuk (világos rántás színűre), ma...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű